Carmelo Anthony (vlevo) z New Yorku v souboji s  LeBronem Jamesem z Miami.

Carmelo Anthony (vlevo) z New Yorku v souboji s LeBronem Jamesem z Miami. | foto: AP

New York Knicks jen s osmi hráči porazili šampiona NBA Miami

  • 19
Basketbalisté New York Knicks znovu ukázali, že prožívají v NBA dobré období. K výhře nad obhájci titulu z Miami102:92 přispěl Carmelo Anthony 29 body. V druhém čtvrtečním utkání Denver zvítězil nad Oklahomou 101:88.

Knicks zvítězili potřetí za sebou, přestože celé utkání odehráli pouze v osmi. Pět hráčů nenastoupilo kvůli zranění a J.R. Smith po svém incidentu, kdy rozvazoval protihráčům tkaničky, nedostal od trenéra Mika Woodsona příležitost.

Klíčem k výhře byla šňůra 16:2, kterou Knicks předvedli na přelomu třetí a čtvrté části. Miami s New Yorkem prohrálo počtvrté z posledních pěti vzájemných duelů v základní části.

"Jsme prostě rivalové. Já chci to, co má on. On se snaží vyhrát nějaké další prsteny, já se snažím dát svůj tým do pořádku. Nestarám se o Miami, ale o svůj New York," řekl po utkání Anthony směrem k LeBronu Jamesovi, který byl stejně jako on draftován v roce 2003. James si připsal 32 bodů, ale na výhry ve vzájemných zápasech vede Anthony 12:11.

V sestavě Miami chyběl s poraněnou achilovkou laborující rozehrávač Mario Chalmers, jehož povinnosti zastali hlavně Dwyane Wade s 23 body a Norris Cole s 12 body. Nikdo jiný v dresu Heat nedal více než šest bodů.

Po nedávných osmi prohrách v řadě se do formy vrací Denver, který přehrál Oklahomu 101:88 a zvítězil už počtvrté za sebou. Nuggets v poločase vedli 60:51 a po výborném výkonu ve třetí části měli náskok už 25 bodů. Oklahomě nestačilo ani 30 bodů Kevina Duranta.

Celý tým Thunder si připsal jen jedenáct asistencí, zatímco v dresu Denveru měl pouze rozehrávač Denveru Ty Lawson 14 asistencí a 16 bodů. K výhře Nuggets přispěl i Randy Foye, který si šesti trojkami pomohl k 24 bodům. Skvěle zahrál také náhradník Evan Fournier, jenž za necelých 18 minut na hřišti zaznamenal 19 bodů. Nuggets přestříleli soupeře 14:6 na trojky.

Výsledky NBA

New York - Miami 102:92
Denver - Oklahoma City 101:88

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž