Martin Kříž (v černém) z Nymburka a Marek Sehnal (vpravo) s Viktorem Vašátem z...

Martin Kříž (v černém) z Nymburka a Marek Sehnal (vpravo) s Viktorem Vašátem z Olomoucka bojují o míč. | foto: ERA Basketball Nymburk / David Šváb

Basketbalová liga zůstane nedohraná, Nymburk zatím korunován nebude

  • 1
Národní basketbalová liga končí, zatím bez vítěze. Výbor České basketbalové federace přijal návrh Asociace ligových klubů a ligovou sezonu kvůli šíření koronaviru předčasně uzavřel.

„O potvrzení ukončení NBL rozhodl výbor ČBF per rollam do tří hodin od obdržení návrhu. Nicméně o konečném pořadí, o mistrovi i baráži rozhodne po ukončení aktuálního nouzového stavu, tedy v řádu třiceti či více dnů,“ uvedla ČBF v tiskové zprávě.

USK má desátý domácí titul v řadě

Basketbalové soutěže byly přerušeny od minulého čtvrtka, kdy vláda kvůli šíření nákazy koronaviru zakázala akce nad 30 osob. O den později byl po čtvrtém kole nadstavby zrušen zbytek nejvyšší soutěže žen a mistrem byl vyhlášen vítěz základní části USK Praha, který si připsal desátý titul za sebou a 14. triumfem vyrovnal rekord Žabin Brno v samostatné české lize.

Basketbalový home office. Nymburk zůstává ve střehu

Mužská NBL skončila nyní. „Asociace ligových klubů se na tomto kroku shodla valnou většinou hlasů,“ uvedl v tiskové zprávě předseda asociace Tomáš Kotrč. „Zároveň jsme výkonnému výboru federace doporučili, aby v soutěžích FIBA nadále na klubové úrovni reprezentoval Nymburk, ale na mistra pasován nebyl,“ dodal.

Základní část mužské ligy ovládl Nymburk a šestnáctinásobný šampion byl bez jediné porážky v čele i po pěti kolech nadstavby. „Konečné pořadí včetně potvrzení mistra bude stanoveno až výborem federace i na základě ukončení nižších soutěží. Totéž platí i pro případnou baráž. Variant je ve hře celá řada včetně anulování soutěže,“ uvedl Kotrč.

Rozhodnuto zatím není o Lize mistrů, v které Nymburk postoupil do čtvrtfinále a má hrát s AEK Atény. O osudu ročníku bude jednat rada této soutěže v pátek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž