Trutnov - Strakonice

Trutnov - Strakonice | foto: Jan Strouhal, MAFRA

Basketbalistky z jihu Čech na body nedosáhly

První utkání nového roku jihočeským basketbalovým družstvům nevyšla. Strakonice ani Tábor na body v ŽBL nedosáhly. Do Strakonic přijel USK Praha a potvrdil pozici lídra tabulky. Domácí hráčky prohrály 43:80. Překvapení se nekonalo.

V úvodu zápasu však základní pětka Strakonic Podskalská, Musilová, Johnová, Stará a Pilátová se soupeřkami, které přijely jen v osmi, dlouho držely krok. Po pěti minutách vedly 7:5, v 15. minutě prohrávaly 17:20 a nedlouho před koncem druhé čtvrtiny ještě 24:28.

Po přestávce se však favorit rozjel a domácím basketbalistkách odvaha i chuť zabojovat chyběly. Nedůsledně doskakovaly pod oběma koši, špatně střílely a v rozehrávce lehce ztrácely míče, což hostující tým neomylně trestal.

Po třetí části narostlo strakonické manko na 26 bodů a podobný obraz měla hra i v závěrečné čtvrtině. "Podaly jsme bojácný výkon a nepokusily se o nic, čím bychom mohly soupeře potrápit," zlobila se po utkání trenérka Strakonic Marcela Krämerová. "Pokud nám neuteče první čtvrtina, propadneme ve třetí.

Znovu se ukázalo, co pro nás znamená absence Reisingerové." Ani BK Tábor doma nepřekvapil.
Hostil Hradec Králové a prohrál 54:73. Táborské hráčky také díky tomu ztrácejí na poslední pozici na celky před sebou už dva body.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž