Ambrosia Andersonová (vlevo) z Trutnova útočí na hradecký koš kolem Michaly

Ambrosia Andersonová (vlevo) z Trutnova útočí na hradecký koš kolem Michaly Hartigové. | foto: Vilém Fischl

Překvapivá prohra basketbalistkám Trutnova naději nevzala

  • 0
Ještě štěstí, že komplikace, kterou si málokdo připouštěl, nezhatila basketbalistkám Kary Trutnov jejich cíl. V předposledním kole základní části ženské basketbalové ligy totiž trutnovské družstvo prohrálo na hřišti předposledního DSK Karlín 79:85 a jejich cesta do nadstavbové skupiny A1 čtyř nejlepších družstev se zkomplikovala.

Před posledním kolem ale stále drží čtvrtou příčku a nic se nemění ani na tom, že k postupu potřebují v úterý porazit VŠE Praha, konkurenta, jenž je také ve hře o elitní skupinu.

Zápas, který tak bude přímým bojem o postup, měla v úterý vysílat televize, ale po postupu libereckých volejbalistů do dalšího kola evropského poháru dostali přednost. Úterní termín se začátkem v 18 hodin však byl nakonec zachován.

Hráčky hradeckého Sokola mohou snažení trutnovských rivalek o postup mezi nejlepší sledovat s nadhledem, na třetím místě mají postup dávno jistý. Zabývat se budou jen svou formou. Výběr trenérky Ptáčkové totiž podlehl ve Strakonicích 73:75.

Hradec si výborně rozehrál zápas a do poločasu vedl o 9 bodů. Návrat na hřiště se mu však nepodařil a domácí hráčky následně vyrovnaly a vedly až o pět bodů, vítězství už si pohlídaly. Za Hradec nenastoupila rozehrávačka Mišurová, jež měla minulý týden zdravotní problémy a na utkání dostala volno.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž