Adéla Nečásková (zcela vpravo) ještě v dresu Tábora brání Janu Stejskalovou (v

Adéla Nečásková (zcela vpravo) ještě v dresu Tábora brání Janu Stejskalovou (v bílém) ze Strakonic. V pozadí Petra Reisingerová (9) a Jana Křížová (17). | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Basketbalistky Tábora hostí Spartu. Zvednou si sebevědomí?

  • 0
Dvě vítězství a devatenáct porážek. Taková je bilance basketbalistek BK Tábor v nejvyšší soutěži žen. Jedním ze dvou týmů, které jihočeský celek dokázal v sezoně porazit, je Sparta Praha. Právě ta přijede dnes v 18 hodin na jih Čech.

Bude to zápas posledního s předposledním a zároveň duel o sebedůvěru, motivaci a naději na lepší výsledky.
"Věřím, že kdyby se nám podařilo zvítězit, zlomíme smůlu a dokážeme hrát s každým," říkal asistent trenéra a šéf táborského klubu Pavel Jirman.

Ačkoliv je družstvo od Jordánu v soutěži beznadějně poslední, nevzdává se. Po konci nadstavbové části bude baráž. V ní se střetne poslední s předposledním. V posledních šesti kolech už se Jihočešky jen těžko odlepí ode dna, ale právě v baráži by mohly uspět.

 

"Když dokážeme porazit Spartu, bude to pro hráčky vzpruha," je přesvědčen Jirman. "Hráčky budou vidět, že mají šanci, a mohou uspět." Právě Sparta nebo Slovanka jsou vedle Tábora horkými kandidáty na baráž. U dalších by byl sešup na poslední dvě místa velkým překvapením a těch v lize žen moc nebývá.

Naposledy hrál Tábor derby ve Strakonicích a dostal tam přes 100 bodů. "Měli jsme nemocné tři podkošové hráčky a soupeřky s námi díky tomu hrály, jak hrály," řekl Jirman.

Doufá, že dnes jeho celek nastoupí v lepším složení. "Uvidíme, kdo nám oživne," dodal.

Určitě to nebude jedna z americký posil. Rozehrávačka Merloová má problémy s kolenem a připravena hrát by měla být až příští týden. To druhá Američanka, pivotmanka Swailesová, hrát bude. "Určitě je pro nás přínosem," potvrzuje Jirman. "Pomůže nám pod košem, kde máme problémy. Stejně tak Mlejnková. Ta nám pomůže hlavně svojí zkušeností."

Jirman očekává vyrovnané utkání. Proč by ne. Vždyť jednou už Tábor Spartu porazil. A doma dokázal zaskočit i Trutnov. Strakonice hrají doma I strakonické basketbalistky nastoupí doma. Od 18 hodin dnes přivítají Karlovy Vary, které jsou čtvrté od konce. Strakonické hráčky už vyhrály pětkrát v řadě a rády by svou sérii natáhly.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž