Hradecká trenérka Romana Ptáčková (klečí), její asistent Miroslav Volejník a...

Hradecká trenérka Romana Ptáčková (klečí), její asistent Miroslav Volejník a jejich svěřenkyně | foto: Martin Veselý, MAFRA

Basketbalistky Hradce Králové otestují svoji sílu v evropské soutěži

  • 2
Lepší povzbuzení do startu svého návratu na evropskou scénu si basketbalistky Sokola Hradec Králové nemohly zařídit. Před svým středečním úvodním duelem v základní skupině Středoevropské ligy, do které se vracejí po osmi letech, totiž o víkendu konečně v tomto ročníku Ženské basketbalové ligy porazily zvučného soupeře. Nad KP Brno, dosud jedním ze dvou neporažených týmů, vyhrály 78:74.

Předtím sice porazily Slovanku, Strakonice a Teamstore Brno, ale tato družstva se v této sezoně s velkou pravděpodobností mezi nejlepší nedostanou.

„Už bylo na čase, takové vítězství jsme potřebovaly i kvůli psychice,“ přiznala pro klubový web trenérka hradeckého týmu Romana Ptáčková. Před výhrou nad KP Brno totiž hradecký tým prohrál s brněnskými Žabinami, Nymburkem i pražskou Slavií.

Hradecké Lvice se ve středu pustí do nového ročníku Středoevropské ligy. Hned na úvod je čeká dlouhá cesta do německého Marburgu a tam soupeř, jenž německé lize bez porážky vévodí.

„Bereme evropskou soutěž velmi vážně a věřím, že v ní můžeme překvapit. Těšíme se na konfrontaci s evropským basketbalem a zvlášť teď, protože Marburg je podle tabulky německé ligy velmi kvalitní,“ uvedla trenérka.

Středoevropská liga má v tomto ročníku šest účastníků, které los rozdělil do dvou skupin. Lvice vedle německého Marburgu narazí na slovenské Piešťanské Čajky. S nimi za necelý měsíc - 28. listopadu - sehrají ve Středoevropské lize první domácí zápas, Marburg se v Hradci Králové představí o dva týdny později.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž