Pardubický rozehrávač Viktor Půlpán (bíločervená) se probíjí svitavskou obranou.

Pardubický rozehrávač Viktor Půlpán (bíločervená) se probíjí svitavskou obranou. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Basketbalisté Pardubic umořili Svitavy při doskocích

  • 0
Obávali se pardubických trojek. Ovšem žádnou kanonádu z dálky Beksa ve druhém letošním basketbalovém derby proti Svitavám nespustila. Hostující Tuři dokonce zamířili přesně do obrouček svého soupeře vícekrát. Přesto jim to nebylo moc platné a v hale na Dašické prohráli jednoznačně 58:88, když Beksa své krajské konkurenty přeskákala.

„Naše podkošová sestava bez Niccha Doakse (pivot Nicchaeus Doaks) ztrácí trošku sílu. To jsme věděli a čekali jsme, že Pardubice, díky této převaze, nás pod košem budou nepříjemně přehrávat a to se ze začátku stalo,“ prohlásil kouč poražených Turů Stanislav Petr, který chtěl střelbě z větší vzdálenosti zamezit pomocí zónové obrany, což zpočátku celkem platilo.

„Vstoupili jsme do utkání s energií, chtěli jsme být aktivní. Po změně obran Svitav nám nepadly trojky proti zóně, ale jsem rád, že jsme rychle našli recept, distribuovali míče do vnitřního prostoru a tam zakončovali s vysokým procentem,“ zhodnotil o dvacet procent vyšší úspěšnost střelby svých svěřenců trenér Pardubic Dušan Bohunický.

Když Svitavští netrefili míč do koše, následovala nekompromisní odplata. „Z rychlých protiútoků nás Pardubice ničily,“ připustil pardubický odchovanec a stávající kapitán Turů Tomáš Teplý.

Hosté dalším vysokým přídělem potvrdili, že se jim poslední dobou ve venkovních zápasech absolutně nedaří. Naopak Beksa se z předešlého zaváhání v Prostějově otřepala.

„Myslím si, že hráči si jednoznačně vítězství zasloužili, a doufám, že nás trošku nastartuje do dalších zápasů,“ doplnil Bohunický, jenž dal po delší době prostor osmnáctiletému mladíkovi Martinu Roubovi, který zaznamenal svých prvních osm bodů v nejvyšší české basketbalové soutěži.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž