David Jelínek v reprezentačním dresu

David Jelínek v reprezentačním dresu | foto: ČBF / Václav Mudra

Španělsko mění za Rusko. Basketbalista Jelínek bude hrát za Samaru

  • 1
Český basketbalista David Jelínek podepsal smlouvu s ruskou Samarou. Třiadvacetiletý křídelník naposledy působil v předním španělském klubu Laboral Kutxa Baskonia.

Samara na svém webu oznámila, že s Jelínkem podepsala smlouvu jako s volným hráčem poté, co český ostrostřelec ukončil angažmá v úspěšném celku z města Vitórie.

"Jsme velmi rádi, že jsme podepsali smlouvu s Davidem. Je to mladý hráč, který ukazuje, že je schopen hrát na nejvyšší úrovni a který má stále potenciál se zlepšovat. Navíc je dostatečně univerzální, herně inteligentní a dělá neobvyklá rozhodnutí na hřišti," chválil Jelínka generální manažer Samary Andrej Tretjakov.

Třiadvacetiletý Jelínek patří mezi přední české basketbalisty. Letos není v reprezentaci kvůli zdravotním problémům a hledání angažmá. To nakonec našel v Samaře, pro kterou je první velkou posilou při snaze vylepšit čtvrtfinále VTB ligy z minulé sezony. V mezinárodní soutěži si zahraje i proti Nymburku.

Syn bývalé střelecké hvězdy české ligy Josefa Jelínka si tak vyzkouší basketbal ve čtvrté zemi. Odchovanec Brna má za sebou angažmá v Badaloně, tureckém Olinu Edirne a v uplynulé sezoně působil znovu ve Španělsku v dresu týmu Laboral Kutxa. Za něj odehrál 29 zápasů prestižní Euroligy, v níž dával v průměru 6 bodů na zápas.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž