Levell Sanders (vpravo) z Pardubic zakončuje na koš USK přes Jana Křívánka. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Oči favoritů zaplakaly. Pardubičtí basketbalisté nečekaně padli s USK

  • 0
Basketbalisté Pardubic zaváhali ve středečním utkání 30. kola Mattoni NBL proti USK Praha. S předposledním týmem soutěže prohráli těsným rozdílem jednoho bodu 67:68.

Školou povinnou mládež byste o právě probíhajících jarních prázdninách hledali ve školách marně. A stejně obtížné bylo nalézt pozitiva na výkonu Pardubic proti pražským vysokoškolákům. Budíček si Beksa nastavila na poslední čtvrtinu, ale pak ho zaklapla a prohrála.

"Vítězství USK je zasloužené. Do utkání jsme vstoupili po třídenním pohárovém bloku. Na týmu jsem viděl v tréninku chuť i energii, ale tento potenciál jsme do zápasu nedokázali absolutně přenést," prohlásil zklamaný kouč Dušan Bohunický.

Ten měl přitom k dispozici uzdraveného Petra Bohačíka, ale 205 centimetrů vysoký dlouhán byl zejména v první půli střelecky neškodný, když do obroučky nezapadl ani jeden jeho pokus. Dokumentoval tak útočný zmar Beksy, která po poločase prohrávala 30:32.

"Určitou laxností a přístupem ke hře jsme soupeři dovolili nastartovat zápas jak z útočného, tak i obranného pohledu. Ve střelbě za tři body i z vnitřního prostoru jsme byli mizerní. Mrzí mě ale i obranný výkon," dodal trenér.

Utkání nabídlo na obou stranách hromadu nepřesností a školáckých chyb. Přesto Beksa mohla slavit "utrpěné" vítězství. Ještě pět minut před koncem totiž vedla o devět bodů, ale slibný náskok si nechala utéct pod rukama. Definitivní pohromu pro Bohunického soubor znamenal proměněný trestný hod Vocetky necelé tři vteřiny před koncem.

"Porážka je nepříjemná. Podstatné bylo, že jsme měli v koncovce ještě dva bonusy, ale přesto jsme nechali USK vyrovnat a potom i zvítězit, což je velká chyba," komentoval zbytečnou ztrátu navrátilec Bohačík, který po poločase zaznamenal deset bodů.

Pardubicím nepomohl ani veterán Sanders, který vyčníval v jinak podprůměrném výkonu svých spoluhráčů. Osmatřicetiletý rozehrávač zaznamenal 22 bodů, tedy téměř třetinu z celkového počtu celého týmu!

Ale právě po Američanově ztrátě míče, a nedlouho poté i faulu, trefil Vocetka rozhodující koš.

"Štěstí dnes v závěru stálo pří nás. Vocetka si dal nejlepší možný dárek ke svým narozeninám," prohlásil americký kouč vítězů Kenneth Scalabroni.

Pražané se z ligové výhry proti Pardubicím radovali poprvé od roku 2009. Úspěch tak přišel po předešlých čtrnácti nezdarech. Odčinit ztrátu mohou Pardubičtí v sobotu, kdy se představí na palubovce Ostravy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž