Momentka z duelu Trutnov - Hradec Králové.

Momentka z duelu Trutnov - Hradec Králové. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Dobrá forma před derby, rivalky do něj půjdou posíleny výhrami

  • 0
Pozvánka na sobotní derby se basketbalistkám Kary Trutnov a Sokola Hradec Králové vydařila. Týden před prestižním zápasem, jenž se odehraje v sobotu v podvečer v Trutnově, totiž jak tamní Kara, tak Sokol Hradec Králové v ženské basketbalové lize vyhrály a naznačily, že jsou na první vzájemný zápas letošní sezony dobře připraveny.

Přímější cestu za ním tentokrát měla Kara, která v souboji s pražskou Slavií skvěle začala, brzy vedla o 14 bodů (17:3), a i když soupeřky v některých chvílích přece jen ukázaly, proč jsou v tabulce před trutnovským družstvem, nakonec prohrály o dvacet bodů a domácí Kaře chyběl jediný vstřelený bod, aby překonala stovku.

„Bylo dobře, že se nám vydařil začátek zápasu, hráčky se tím uklidnily, protože se trochu obávaly, jak zvládneme utkání s užším kádrem,“ uvedl trenér Kary Jozef Rešetár.

V sestavě mu tentokrát totiž chyběly Michaela Vacková a Ovsíková, navíc nehrála ani Američanka Dvoraková, které klub zrušil angažmá. Hned však pod koš získal náhradu a Quinyotta Pettawayová se už zapojila do hry. Střelecky se na výhře nejvíc podepsaly Pazderová s 29 body a Ostarellová s 27 body. A také skvělá bilance trestných hodů, kterých Kara zahrávala 35 a všechny proměnila.

V tom jí zdatně v zápase s Valosunem Brno konkurovaly basketbalistky Sokola Hradec Králové, které si k výhře 82:77 pomohly 28 proměněnými trestnými hody a jen šest jich nedaly. Sokol sice v duelu s kvalitním soupeřem téměř celé utkání vedl, ale o vítězství musel tvrdě bojovat až do samotného závěru, v němž Valosun zle dotíral. Střelecky byla opět nejvíc vidět Kateřina Křížová, jež zaznamenala 26 bodů.

Sokol tak vyhrál šesté ze sedmi zápasů, do nichž letos v lize nastoupil, nestačil jen na mistrovské USK Praha a v tabulce tak je před sobotním derby v Trutnově na druhé příčce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž