Anthony Kendall z Ústí útočí na koš v duelu proti Svitavům. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Kouče svitavských basketbalistů mrzelo, že byl jeho tým moc hodný

  • 0
Po vítězných zápasech jsou většinou oslavováni střelci. Ovšem u jména hrdiny mače mezi Ústím nad Labem a Svitavami svítila v kolonce bodů „jen“ čtyřka.

Basketbalový rozehrávač Michal Čarnecký, který v minulosti strávil tři sezony v pardubické Bekse, se blýskl jinou dovedností. Během klání, které se svými spoluhráči vyhrál 86:68, nastřádal rovných 19 asistencí. Jen pro porovnání - svitavští Tuři jich měli v týmovém součtu 12.

„Obešel hráče v situaci jeden na jednoho, poté shazoval míče na volné spoluhráče pod košem, kteří už to měli lehké,“ připustil na webu Ústí svitavský křídelník Martin Bašta.

Michal Čarnecký z Ústí (vlevo) se snaží zakončit, blokuje ho Nichaeus Doaks ze...
Anthony Kendall (vlevo) z Ústí útočí, brání ho Riley Barker ze Svitav.

Ovšem nebyl to jediný rozdíl. Tuři se svého soka báli důrazněji dotknout a zastavit, o čemž svědčí fakt, že domácí házeli za čtyřicet minut pouze deset trestných hodů.

„Vůbec jsme nebránili agresivně, jak jsme chtěli a potřebovali. Neměli jsme žádné fauly, takže jsme se nabádali, abychom přitvrdili, ale na hřišti to nebylo bohužel vidět.

Kvůli tomu jsme dostali spoustu jednoduchých košů. Chyběla nám dravost domácích hráčů při zakončení jako u Pecky či Bosáka,“ hledal důvody porážky kouč Stanislav Petr.

Výsledné skóre je sice přesvědčivé, avšak po dvou čtvrtinách zaostávali hosté o hratelných šest bodů.

„První půli jsme zvládli na naše poměry dobře. Až na pár výjimek jsem k výkonu neměl co dodat. V závěru jsme ale odpadli, přestali jsme věřit, že můžeme vyhrát,“ řekl Petr.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž