Momentka ze zápasu Pardubice (červenobílá) vs Kolín. Štefan Ličartovský (vlevo)...

Momentka ze zápasu Pardubice (červenobílá) vs Kolín. Štefan Ličartovský (vlevo) a Dušan Pandula. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Oslabení pardubičtí basketbalisté líčí na sveřepý Kolín

  • 0
Zřejmě bez jedné z klíčových opor, nemocného kapitána Radka Nečase, půjdou pardubičtí basketbalisté do sobotního ligového zápasu s Kolínem, jehož úvodní rozskok v hale Dašická je naplánován na 17. hodinu. Stoprocentně pak nenastoupí dlouhodobý rekonvalescent Dušan Pandula a mladý pivot Martin Roub, jejž trápí zranění kotníku.

Přes uvedené ztráty je Beksa v duelu favoritem. Nedávno sice padla v Prostějově, ovšem i tak jí v tabulce nadále náleží průběžně druhé místo za mistrovským Nymburkem (Kolín je šestý).

Ve středu si navíc ve 4. kole národního poháru „smlsla“ na druholigových Klatovech.

Kolín však nelze podceňovat, čas od času se mu Pardubice povede zaskočit. Minule podlehl Nymburku až po srdnatém boji o pouhé čtyři body 79:83, čímž naznačil svoje možnosti.

„Čekáme těžké utkání, protože Kolín se hodně zvedl,“ prohlásil pardubický rozehrávač Viktor Půlpán. „Ač jeho hráči nejsou zas tak velcí, jsou hodně silní na doskoku. Na perimetru mají výborné střelce, trefit se z dálky umí prakticky kdokoliv. Na to si musíme dát pozor,“ pokračoval basketbalista.

Nejlepšími střelci Kolína jsou Černohorec Bojan Bakić (17,6 bodu na zápas), Američané Lee Skinner a Garret Kerr (14,5 a 12,6) a Čech David Machač (13,3), všechno členové zahajovací pětky trenéra Benačka. Bakić je dokonce čtvrtým nejlepším střelcem celé Kooperativa NBL.

Beksa, již táhne především v téže statistice druhý Američan Dominez Burnett (18,6), by nad soupeřem měla mít navrch hlavně v rychlém přechodu do útoku a pod košem.

„Pokud jde o nás, musíme vstoupit do zápasu s maximální agresivitou. Optimální by bylo, abychom hned od začátku udávali tempo hry, hráli co nejrychleji a nedali soupeři šanci pomýšlet na úspěch,“ řekl k tomu Půlpán.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž