Trenér Dušan Bohunický řídí hru basketbalistů Pardubic.

Trenér Dušan Bohunický řídí hru basketbalistů Pardubic. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Kolínští začali hrát týmověji, tvrdí kouč pardubických basketbalistů

  • 0
Série pěti porážek, jimiž basketbalisté Kolína zahájili tuto sezonu, je dávno ta tam. Středočeský celek už téměř stačil vyrovnat poměr vítězství a porážek (aktuálně 9 ku 11), do sobotního utkání proti pardubické Bekse (od 17.45) půjde se dvěma triumfy nad USK a v Ostravě v zádech.

"Lze předpokládat, že dvě vítězství z předchozích dvou kol pozvednou kolínský tým zejména po psychické stránce," soudí trenér Pardubic Dušan Bohunický.

A pokračuje: "Co se týče soupeřovy hry, řekl bych, že je oproti úvodu sezony mnohem týmovější. Není to jen hra individualit, hráči dokáží využívat útočný i obranný systém trenéra Benačka, a s tím korespondují zlepšené výsledky."

Dobrou zprávou pro Pardubice je, že budou moci nasadit uzdravené Kotase a Půlpána. Nejistá je však účast kapitána Pospíšila a mladík Šoukal nebude hrát stoprocentně, na vině je rameno.

"Rádi bychom zopakovali obrannou agresivitu, která nás zdobila v prvním vzájemném zápase a také v určitých pasážích nedávného utkání s Nymburkem," přeje si Bohunický.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž