Luděk Jurečka při soutěži trojkařů na Utkání hvězd KNBL | foto: Kooperativa NBL / Václav Mudra

Střelecká soutěž a Final Four. Basketbal končí nezvykle, ale poutavě

  • 3
Přestože domácí basketbalová sezona skončila kvůli pandemii koronaviru předčasně, diváci a fanoušci o atraktivní vyvrcholení nepřijdou. Vedení mužské i ženské ligy připravilo na závěr soutěží netradiční formáty s charitativním podtextem.

Kooperativa Národní basketbalová liga 15. dubna spustila dovednostní soutěž Shoot Out. Celkem v ní proběhne šest základních kol, jedno finálové týmové a jedno finálové individuální, hraje se vždy ve středu a v sobotu od 17:30 a přímý přenos běží na facebookovém profilu soutěže.

Nezastavitelný basketbal. S tréninky podle videa pomáhá i reprezentantka

Do každého kola nominují týmy z nejvyšší soutěže jednoho basketbalistu, který dostane k dispozici 30 sekund pro střelbu z čáry trestného hodu (úspěšná střela za 1 bod), 60 sekund pro střelbu z trojkové vzdálenosti (3 body) a 5 střel z půlky (5 bodů). 

Body hráčů z jednoho týmu se po základních kolech sečtou, do týmového finále postoupí čtyři nejlepší týmy, které si v něm zvolí po dvou střelcích, do individuálního finále projde osm nejlepších hráčů bez ohledu na týmovou příslušnost. 

Vítězný klub získá automobil Hyundai, týmy na druhém a třetím místě pak inzerci v MF DNES. Basketbalista s nejvyšším počtem bodů si vystřílí odměnu 30 tisíc korun. 

Finanční obnos vzejde ze soutěže také na boj s koronavirem, hráči si před každým kolem tipnou, jakého výsledku dosáhnou, a basketbalista, který bude svému tipu nejblíže, získá pro svůj klub v základních kolech 10 tisíc korun a ve finálových 20 tisíc. Peníze může klub použít na jakýkoliv charitativní projekt, který v okolí jeho působení bojuje s pandemií. 

Ženská liga nabídne Charitativní Final Four

Pod patronátem nadace Koše proti drogám proběhne ve dnech 24. až 26. dubna Charitativní Final Four ženské basketbalové ligy, v němž se představí týmy ZVVZ USK Praha, Sokol Hradec Králové, KP Brno a Žabiny Brno.

Každé utkání se bude skládat ze tří miniduelů, do kterých zasáhnou nejen hráčky, ale také členové realizačních týmů. Přímý přenos z turnaje poběží na stejnojmenném YouTube kanále, výtěžek z prodeje virtuálních vstupenek v síti Ticketportal obdrží projekt pomahamesestrickam.cz. Cena vstupného se pohybuje v rozmezí 100 až 400 korun. 

Veškeré informace k události budou zveřejňovány na facebookových stránkách Charitativní Final Four, kde budou představováni nominovaní členové jednotlivých týmů i duely, z nichž budou složeny jednotlivé hrací dny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž