Julia Reisingerová z Girony střílí na koš Salamanky.

Julia Reisingerová z Girony střílí na koš Salamanky. | foto: FIBA

Reisingerová vládla střelkyním, ale Girona v Eurolize prohrála

  • 0
Česká reprezentační pivotka Julia Reisingerová byla se šestnácti body nejlepší střelkyní úvodního čtvrtfinále play off Euroligy basketbalistek, ale její Girona podlehla domácí Salamance 66:74. Odveta je na programu v pátek znovu v Salamance, která hostí kvůli pandemii koronaviru dvě ze čtyř čtvrtfinálových sérií.

Reisingerová přidala i šest doskoků, ale její tým v utkání neustále jen dotahoval ztrátu. Salamanca vyhrála i sedmý zápas v tomto ročníku, jehož základní část se odehrála ve dvou zápasových oknech v „bublinách“.

V Salamance uspělo i Fenerbahce, které vyhrálo základní skupinu B, z níž se nepodařilo postoupit USK Praha. V istanbulském derby proti Glatasaray se na výhře 91:74 podílela devíti body americká basketbalistka reprezentující Česko Kia Vaughnová. Střelecky se zaskvěla její spoluhráčka Alina Jagupovová, autorka 32 bodů.

V Šoproni nakročily k postupu do semifinále také oba vítězové základních skupin. Jekatěrinburg v ruském derby nedal šanci Kursku (80:67) a rovněž dosud neporažený domácí tým deklasoval ASVEL Lyon 94:66. Francouzský tým postoupil do play off na úkor Pražanek.

Čtvrtfinále play off Euroligy basketbalistek

1. zápasy v Šoproni a Salamance:

Spar Girona - Perfumerias Avenida Salamanca 66:74 (za domácí Reisingerová 16 bodů a 6 doskoků)
Galatasaray Istanbul - Fenerbahce Istanbul 74:91 (za hosty Vaughnová 9 bodů, 5 doskoků a 1 asistence)
ASVEL Lyon - Šoproň Basket 66:94
Dynamo Kursk - UMMC Jekatěrinburg 67:80

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž