Anthony Tolliver (vpravo) se hádá s rozhodčím.

Anthony Tolliver (vpravo) se hádá s rozhodčím. | foto: AP

Dva dary od králů NBA ve zmatcích: přání k narozeninám a vyhazov

  • 1
Na všem špatném se dá najít něco dobrého. Třeba že Anthony Tolliver ušetří. Nedávno totiž dostal šanci spojit narozeninovou a rozlučkovou párty. Amerického basketbalisty se Sacramento Kings zbavili přesně na výročí jeho zrození. Pro NBA a její fanoušky tím potvrdili svou pověst zmatkářů.

Když se v únoru vzdávalo Sacramento své největší hvězdy DeMarcuse Cousinse, učinilo tak prý hlavně proto, aby v klubu zavládla nová kultura.

Ale tak snadné to nebude.

S odchodem rebela měl symbolicky odejít i amatérismus, jehož se dřív dopouštěli předchozí majitelé (lasvegaská rodina Maloofových), ale i současný vlastník (indický miliardář Vivek Ranadivé) a klubové vedení (v čele stojí bývalý skvělý hráč, ale teprve začínající funkcionář Vlade Divac).

Ale tak snadné to prostě nebude.

Již brzy by měla pro Kings skončit éra bez play-off, táhnoucí se od roku 2006.

Takové je alespoň přání, otec myšlenky.

Ale tak snadné... Vždyť víte. Tak snadné to rozhodně nebude.

Ožívají vzpomínky na přešlapy Sacramenta při draftu (Jimmer Fredette, Nik Stauskas), při nabírání posil (Rajon Rondo, Marco Belinelli) či na jeho předčasná sbohem budoucím hvězdám (Isaiah Thomas, Hassan Whiteside).

Stejně jako se vybavují plány Ranadivého nechat své hráče bránit jen ve čtyřech proti pěti útočníkům či Divacovy četné přísliby, že Cousinse určitě nevymění. Anebo fakt, že Cousins se o svém stěhování do New Orleans následně dozvěděl během rozhovoru s novináři.

Sacramento se připomnělo zdánlivou maličkostí - v závěru minulého týdne se vzdalo služeb Anthonyho Tollivera. Dvaatřicetiletému pivotovi, který může být postrádán, tím pádem Kings zaplatí jen dva z osmi milionů dolarů. Vyšší sumu by dostal, kdyby pokračoval.

Vcelku rozumné rozhodnutí v případě hráče, který letos nastupoval na 22 minut na zápas a připisoval si lehce přes sedm bodů a tři a půl doskoku na utkání.

Jenže kouzlo je v načasování.

Tollivera nechává Sacramento jít přesně v den jeho narozenin.

A ještě mu k nim stihlo moc hezky poblahopřát na Twitteru.

01.června 2017 v 17:30, příspěvek archivován: 05.června 2017 v 16:26

RT to wish @ATolliver44 a happy birthday! https://t.co/kWEIWKYWQ3

Sacramento Kings jsou už zase pro smích. Nic, nač by nebyli zvyklí...


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž