Víctor Lapeňa prožívá zápas svého Fenerbahce Istanbul.

Víctor Lapeňa prožívá zápas svého Fenerbahce Istanbul. | foto: FIBA

Hejková je mezi euroligovými trenéry čtvrtá, vyhrál Lapeňa z Fenerbahce

  • 0
Trenérka Natália Hejková z USK Praha obsadila čtvrté místo v anketě o nejlepšího kouče Euroligy basketbalistek. Ocenění získal Španěl Víctor Lapeňa, který ve své první sezoně na lavičce Fenerbahce Istanbul dovedl tým v nedohrané soutěži do play off z prvního místa v základní skupině B.

Pětačtyřicetiletý Lapeňa převzal turecký celek po loňském triumfu v Eurocupu s Naděždou Orenburg. Pod jeho taktovkou patřilo Fenerbahce k nejofenzivnějším celkům v soutěži a zároveň inkasovalo ze všech nejméně bodů. 

Natália Hejková

Istanbulský celek vyhrál základní skupinu s bilancí 11-3 a v nedohraném čtvrtfinále s Bourges vedl 1:0 na zápasy, pak Euroligu přerušila pandemie koronaviru.

Na první místo Lapeňu zařadili fanoušci, média i trenéři, byť v této skupině hlasujících se o prvenství podělil se svým nástupcem v Orenburgu Georgiosem Dikaiulakosem z Řecka. 

Slovenka Hejková, která s USK postoupila do play off jako druhý nejlepší tým základní části po Jekatěrinburgu s bilancí 12-2, skončila nejvýše v hlasování médií, která ji zařadila na druhé místo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž