Andrew Bogut míří ze hřiště do nemocnice, pomáhá mu clevelandský spoluhráč...

Andrew Bogut míří ze hřiště do nemocnice, pomáhá mu clevelandský spoluhráč Richard Jefferson. | foto: AP

Bogut si v sezoně už nezahraje, Cleveland bude hledat pod koš náhradu

  • 4
Andrew Bogut si kvůli zlomené levé noze v této sezoně NBA už nezahraje. Nový hvězdný muž v sestavě basketbalistů mistrovského Clevelandu odehrál při pondělní premiéře proti Miami pouze 58 sekund, pak si zlomil holenní kost.

Cavaliers oznámili, že dvaatřicetiletý Australan nemusí na operaci, ale na cestě za obhajobou titulu už týmu nepomůže. Je více než pravděpodobné, že celek z Ohia bude shánět náhradu.

Jedním z hlavních kandidátů na Bogutova nástupce je brazilský veterán Anderson Varejao, který valnou většinu kariéry strávil právě v Clevelandu, než musel loni v závěru sezony uvolnit místo pro Channinga Frye.

Klub by také mohl usilovat o Larryho Sanderse, někdejší naděje Milwaukee se chce do soutěže vrátit po potížích s depresemi. Ve hře jsou také varianty s Jaredem Sullingerem či Joshem Smithem.

Bogut, jednička draftu 2005, získal před dvěma lety mistrovský titul s Golden State, proti Clevelandu si ve finále zahrál i loni.

Naopak do sestavy Cavaliers se zřejmě brzy vrátí křídelník J. R. Smith, který si v prosinci zlomil palec pravé ruky a podstoupil operační zákrok. Čeká se na návrat dalšího pivota Kevina Lovea.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž