Alena Hanušová (vlevo) z USK Praha útočí na koš Castors Braine kolem Celeste...

Alena Hanušová (vlevo) z USK Praha útočí na koš Castors Braine kolem Celeste Trahanové-Davisové. | foto: FIBA / ZVVZ USK Praha / Luděk Šipla

Jedna sezona, tři zahraniční štace. Hanušové to stačilo, vrací se do USK

  • 0
V podivné sezoně vystřídala hned tří zahraniční angažmá a teď se česká basketbalová reprezentantka Alena Hanušová vrací do týmu českého mistra ZVVZ USK Praha. V něm skončila vloni v červnu poté, co kvůli dvěma operacím kolena a komplikované rehabilitaci vynechala celou předchozí sezonu.

V uplynulém ročníku poznamenaném pokračující pandemií koronaviru působila Hanušová postupně v Montpellieru, tureckém Elazigu a nakonec opět ve Francii v bretaňském Landerneau. 

O návratu devětadvacetileté podkošové hráčky, jež také ve dvou kvalifikačních zápasech přispěla k postupu české reprezentace na letošní evropský šampionát, informoval USK na svém webu.

„Jsem ráda, že se vracím, a vracím se prakticky do stejného týmu a prostředí, které jsem opouštěla. Doufám, že s USK navážeme na stejné úspěchy, jak tomu bylo v předchozích letech,“ uvedla Hanušová, jež na konci května oslaví 30. narozeniny.

V pražském celku strávila sokolovská rodačka šest let, během nichž klubu v roce 2015 pomohla k triumfu v Eurolize. S reprezentací si zahrála na olympiádě v Londýně a mistrovství Evropy v roce 2011, kde Češky skončily čtvrté. Vedle USK vyhrála ligu i s tehdejším IMOS Brno (2010), v nejvyšší soutěži začínala v Karlových Varech.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž