Ryan Whiting ve finále vrhu koulí na mistrovství světa v Moskvě.

Ryan Whiting ve finále vrhu koulí na mistrovství světa v Moskvě. | foto: Reuters

Americká esa Whiting a Hill ozdobí koulařskou Grand Prix v Ústí

  • 0
Hvězdné obsazení má Grand Prix Ústí nad Labem ve vrhu koulí, která startuje v úterý v 18 hodin na Městském stadionu. Hlavními favority jsou Američané Ryan Whiting, dvojnásobný mistr světa, a Darrel Hill, loňský vítěz prestižní Diamantové ligy!

„Moje forma jde nahoru. Rád bych v Ústí letos poprvé překonal jednadvacet metrů a bojoval o vítězství. V Česku jsem počtvrté, dvakrát jsem házel v Ostravě a jednou v Praze,“ řekl pro web atletikaul.cz světový šampion Ryan Whiting.

Obě americké hvězdy už v Ústí trénují na dnešní závod, který vypukne v 18 hodin.

„Letošní ročník slibuje úžasnou podívanou, podařilo se nám získat koulaře, o které jsme delší dobu usilovali. Kromě Američanů Whitinga s Hillem, kteří se do Ústí přesunuli přímo z Diamantové ligy v Lausanne, poprvé dorazí evropští šampioni Polák Bukowiecki a Srb Kolašinac i nejlepší africký koulař Elemba z Konga,“ láká do hlediště ředitel mítinku Miroslav Vachuta.

Loňské zlato bude v Ústí obhajovat Tomáš Staněk, další Češi Ladislav Prášil a Martin Novák zabojují o splnění limitu na ME do Berlína, který má hodnotu 19,90 metru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž