Diskuze

Neměl dres, trnul na nádraží. Tohle nebyla atletika, řekl koulař Staněk

Kdo by čekal slova chvály, toho Tomáš Staněk okamžitě vyvede z omylu. „Tohle nemělo s atletikou nic společného,“ kritizoval český koulař inovace, které se zkouší na Kontinentálním poháru v Ostravě. Jeden z kvarteta domácích závodníků skončil výkonem 21,22 metru šestý. Viditelně rozčarovaný opouštěl Městský stadion ve Vítkovicích.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

.......a abych nebyl jen takový škarohlíd aktuálního formátu Kontinentálního poháru, tak se mně líbila poslední disciplína - smíšené štafety :-) Jinak to byl takový paskvil, ani ryba a ani rak.. IAAF a její funkcionáři by si měli uvědomit co vlastně chtějí, jestli sportovní soutěžení s adekvátními výkony, a nebo sportovní šou s body. Pokud chtějí šou, tak ať třeba v dálce sečtou nejlepší výkony žen a mužů z jednoho kontinetu, a kdo bude mít víc centimetrů, tak ten vyhrává a bere body (nebo nejlepšího muže a nejlepší ženy v rámci kontinentu. Stejně tak to může být ve výšce, skoku o tyči, kladivu, atd. (a ještě mohou ženy a muži soutěžit zaráz v jednom sektoru - muž, žena, muž, žena). U běhů by to byl zase nejnižší součet časů, kdo by vyhrál a běhy, by mohly být hned za sebou, ať to má divák z první ruky, .......atd., a nebo, aby to tedy byla šou, tak by třeba na 1500m mohl muž po uběhnutí svých 1500m předávat ženě ze stejného kontinetu, která by běžela svých 1500m, a ta zase muži na dalších 1500m a ten zase ženě na závěrečných 1500m a to v rámci družstva jednoho kontinetu ( se stýplem by to bylo složitější :-) ) A napadá mě spousta dalších "vylepšení".

0 0
možnosti
PU

No, je to paskvil.

Pravidla, která nikdo nezná.

Nevíte, kdo vlastně tu disciplinu vyhrál, a to ani jednotlivě, ani v týmech. Místo sledování atletiky musíte jako idiot počítat s tužkou.

Dresy - no to Odlo se nevyznamenalo. Jednak odvrhlo tradiční barvy - AM červené, EU modré, AF zelené, AO žluté, jednak ty dresy Ameriky a Asie jsou stejné, jednak ty trenky nesmyslných kombinací a taky různé uvnitř týmů! A to pomíjím, že na některé žádné nezbyly!?!

A přes masivní reklamu tam rozhodně nejsou nejlepší zástupci kontinentů. I když zohledníme zranění. A ten trapas, když na nejvrcholovější akci sezony hodí diskař Ameriky 20 metrů ....

A co ten "vyprodaný" stadion? Nebýt těch dětí oblečených do triček kontinentů, je tam skoro prázdno.

No - není to aletika. Je to cirkus. Ale aspoň vidíme, kam dospěje sport, když jej necháme v rukou mafiánů.

2 0
možnosti
JV

Já se díval v TV střídavě na tohle, Vueltu a MS horských kol. Postupně jsem tu atletiku opouštěl, a to jsem býval atletický fanda a byl ještě při MS v Berlíně..

1 0
možnosti
TB

Střídal jsem to úplně stejně :-) Asi nejvích jsem koukal na Lenzerheide, pak na atletiku, vueltu jsem dal až hlavně v cílovém stoupání

0 0
možnosti
MB

Pravidla vhodná tak na závěrečný sportovní den na dětském táboře..

17 0
možnosti
MS

To by bylo pláče a vztekání.

0 2
možnosti
OT

Strašná soutěž. Těšil jsem se ale zítra už se nedívám. A ten vyprodaný stadion....je kde?

12 0
možnosti
MB

Na začátku srpna jsem koukal na server s lístky a bylo posledních pár někde v oblouku naproti cíli..

Inu - opět to tradiční rozdělování lístků po česku.. Krátce po spuštění oficiálního prodeje už je polovina sedadel neprodejná.. Asi je pořadatelé splachují do hajzlu, či co..

3 0
možnosti
PR

Systém Kontinentálního poháru holt vymýšleli inteligentní lidé, kteří chtěli soutěž rozmanitou, zábavnou, inovativní, napínavou i uvolněnou.R^

Bohužel podcenili fakt, že se akce koná v České republice, kde si spousta lidí patentuje jaksi konzervativní patent na rozum a kritizuje vše, čemu nerozumí a co se vymyká nějakému zavedenému rámci.

A to i když byla tato exhibiční povaha soutěže známa dávno dopředu. Možná stačilo se místo kritiky o to víc zajímat. A případně si vyhodnotit, že tuto šou na konci sezóny nesledovat. Lepší než pak s pocitem spravedlivého rozhořčení klasicky splakat nad výdělkem.

1 20
možnosti
OT

Tedy vy jste hodně málo náročný.

4 0
možnosti
FS

Některé atletické disciplíny už v dnešním světě těžko obstojí a tohle je zoufalá snaha je nějak zatraktivnit, která je ovšem provedena celkem amatérsky.

Podle mě jsou do budoucna konkurenceschopné pouze skok o tyči, hod diskem, hod oštěpem, víceboj a štafety. Všechny osatní atletické disciplíny jsou moc postavené na fyzických genetických předpokladech a s vývojem dopingu a medicíny nemůžou jako profesionální sporty přežít.

2 17
možnosti
VV

Atletika je základní sport. Bez běhu a skákání se neobejde žádný sportovec. Technika a taktika jsou jen nástavba, která bez atletické průpravy nemá šanci. Dělat z toho šaškárnu jako je Kontinentální pohár, fakt nemá cenu. Podívejte se jen, kolik lidí se pravidelně zúčastňuje maratonů po celém světě. A to je maraton s chůzí nejnudnější atletická disciplina.

Vaše úvahy jsou stejně logické, jako předpoklad, že v době internetu, multikin a dalších vymožeností zanikne divadlo,Je tu už tisíce let a ještě nějakou dobu tu bude. Nevím, jak u vás, ale v Plzni jsou všechny profesionální scény pořád téměř vyprodané, Lístky mimo předplatné se kupují po internetu a většina z nich je pryč během třiceti minut, kdy jsou dány do prodeje. Lidé čekají u počítače do půlnoci, protože ráno už nic neseženou. Na Prodanou nevěstu na náměstí přišlo 10 tisíc lidí.

Jsem si jist, že tradiční atletické discipliny budou mít stejný osud.

11 0
možnosti
KK

Na Staňkovi se mi líbí, že se nerozpakuje říct na plnou hubu to, co si myslí. Ta pravidla na KP jsou naprosto dementní, tradiční atletické diváky (o závodnících není vůbec třeba hovořit) to akorát otráví, nové to rozhodně nepřitáhne.

22 0
možnosti
HU

Na http://www.sport.cz je ten rozhovor poněkud obsáhlejší a vyplývá z něj, že nadšení nebyli ani soupeři. A pokud nemá závodník zajištěný dovoz z nádraží od organizátorů, tak je to organizační minela jak hrom

Nevěděl jsem, co dostanu, jel jsem na blind, vzal si triko pro jistotu, kdyby pro mě nějaká velikost nebyla, nakonec nebyla žádná... Ale i pro ostatní, diskaři si taky stěžovali, Gudžius je tam málem zašlapal do země, ale co může udělat.

10 0
možnosti
PS

Pamela Dutkiewitz davala na instagram video, jak sla fasovat a zbylo jen velikost L.

1 0
možnosti
Foto

Ještě pro i možné dokreslení zklamání koulaře Staňka, skončil na 6.místě, těsně pod stupni vítězů byl koulař Chukwuebuka Enekwechi (na 4.místě...) výkonem o téměř půl metru horším (20,82 mm)!!

Připadá Vám to logické? Přispěl Africe více body do klasifikace než Staněk - VE STEJNÉM ZÁVODĚ...!

Obdobně u diskařek, pominu-li Perkovičovou a její o 3,5 m lepší výkon než pozdější vítězky, skončila pátá diskařka z Afriky výkonem o 6 metrům horším, než měla až za ní skončivší reprezentantka Austrálie, která tedy svému týmu přinesla méně bodů. V dálce a trojskoku byly k vidění i "opatrné" (nejvíce 31 cm!!) nedošlapy, kdy se závodníci ani netrefili na prkno, ale hlavně že nepřešlápli...! Jinak by svému světadílu nepřinesli žádný bod. Nejsem odpůrce žádných nových formátů, ale tohle je opravdu tak trochu show a zčásti "klauniáda", které nerespektuje metry, sekundy a na stejném sektoru, ve stejné soutěži dosažené výkony znehodnocuje... . Také systém, kdy nejprve proti sobě závodí (s možností se vzájemně vyřadit) reprezentanti stejného kontinentu je zcestný. Je sice ohleduplný k slabším výběrům Afriky a Asie+Oceánie, jejichž ztráta na Ameriku a Evropu by byla mnohem větší a soutěž by ztratila na své zajímavosti...?

26 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 6:3. Domácí si k první výhře pomohli drtivým finišem

17. dubna 2024  17:40,  aktualizováno  22:44

Je vyrovnáno. Hokejisté Pardubic dosáhli na své první vítězství v letošním finále extraligového...

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Cyklistika

Contador, horská trasa, půlkulaté výročí. L’Etape a Kolo pro život se blíží

23. dubna 2024  17:27

Ambasadorem silniční L’Etape Czech Republic slavný Španěl Alberto Contador a kromě tradiční...

Fotbal

Bořil ve Slavii pokračuje, má smlouvu na další rok. Jsem nadšený, říká

23. dubna 2024  17:14,  aktualizováno  17:25

Podepsáno má už dva měsíce. Teď fotbalová Slavia novinku oznámila veřejnosti: Kapitán Jan Bořil...

Basket

Stop do konce sezony. Rozhodčí pykají za přehlédnutí vyloučeného hráče

23. dubna 2024  17:05

Rozhodčí i komisař pondělního třetího čtvrtfinále mezi basketbalisty Ostravy a Opavy dostali za...

Hokej

Finále druhé ligy táhne, přišly i čtyři tisíce diváků. Piráti se baví tipovačkou

23. dubna 2024

Druhá liga taky liga! Ve stínu extraligového finále zuří i boj o vstupenku do první hokejové ligy a...