Sebastian Coe

Sebastian Coe | foto: Reuters

Dopingové podvodníky chytíme i během pandemie, tvrdí šéf atletiky

  • 2
Šéf Světové atletiky Sebastian Coe varoval sportovce na celém světě, aby si nemysleli, že mohou současné koronavirové krize využít k beztrestnému porušování antidopingových pravidel. Chytíme vás, pohrozil potenciálním podvodníkům.

„Chtěl bych vyslat naprosto jednoznačné poselství všem atletům: nemyslete si, že se teď nacházíme v době bez testování. Tak to není. Pokud se rozhodnete vykročit mimo hranice integrity našeho sportu, přistihneme vás,“ řekl Coe v rozhovoru pro německou stanici Deutsche Welle.

Coe stejně jako v minulých týdnech další vrcholní sportovní funkcionáři reagoval na fakt, že kvůli pandemii musely antidopingové agentury výrazně omezit testování. Vzhledem k zastavení profesionálního sportu navíc odpadly i kontroly při soutěžích.

„Kvůli zákazům vycházení, omezování kontaktu a zhoršeným podmínkám k cestování je testování samozřejmě složitější. Ale nikdo by si neměl myslet, že se netestuje - testuje. Jen je to těžší než obvykle, ale to všichni akceptují,“ řekl třiašedesátiletý Coe.

Bývalý vynikající britský běžec doufá, že po zrušení mistrovství Evropy a přeložení olympijských her v Tokiu na rok 2021 si ještě atleti letos zazávodí. „Snad budou moci ještě tento rok začít s plnohodnotným tréninkem. A potom bychom rádi uspořádali co nejdříve nějaké mítinky. Ale jen tehdy, pokud to bude bezpečné,“ dodal s odkazem na stále trvající stav pandemie.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž