Ryan Crouser

Ryan Crouser | foto: Reuters

Koulař Crouser znovu zářil, vrhl 22,66 metru, druhý výkon historie

  • 0
Americký koulař Ryan Crouser týden po překonání halového světového rekordu, který posunul na 22,82 metru, znovu zazářil. Olympijský šampion na dalším mítinku ve Faytteville vrhl 22,66 metru, čímž vyrovnal bývalý rekord krajana Randyho Barnese. Tento výkon se přitom držel v čele historických tabulek 32 let.

Až osmadvacetiletý Crouser maximum překonal a v neděli znovu ukázal, že má na začátku olympijského roku fenomenální formu. Pět z jeho šesti pokusů přelétlo hranici 22 metrů a vedle vrhu dlouhého 22,66 metru ze druhé série se bývalému rekordu přiblížil ještě v pátém pokusu, kdy hodil 22,65.

Dvoumetrový Američan měl z vydařeného závodu radost. 

„Vrátil jsem se po velkém výkonu z minulého týdne, což bývá obtížné. Odházel jsem opravdu vyrovnanou sérii. Pokud jde o vyrovnanost, tak to tenhle týden bylo ještě lepší než ten minulý. Jsem zvědavý, kam se odsud mohu dostat,“ řekl Crouser, který se chystá znovu závodit 14. února.

Pod širým nebem se osobním rekordem 22,91 řadí na dělené třetí místo historických tabulek společně s krajanem Joem Kovacsem a Italem Alessandrem Andreiem. Světový rekord drží Barnes výkonem 23,12 metru. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž