Jan Kudlička

Jan Kudlička

Pražskou tyčku vyhráli Kudlička a v rekordu mítinku Němka Strutzová

  • 0
Český skokan o tyči Jan Kudlička vyhrál exhibiční závod Pražská tyčka na Můstku v dolní části Václavského náměstí. Soutěž mužů v jeho závěru ovlivnil silný déšť a závod byl předčasně ukončen.

Kudlička má v zápisu výkon 546 cm stejně jako druhý Pavel Burlačenko, poslední výšku ale zdolal napoprvé, zatímco ruský soupeř potřeboval dva pokusy. Výš už se kvůli dešti neskákalo. Třetí místo obsadil řecký tyčkař Stéfanos Koufidis, který překonal 536 cm.

Závod žen vyhrála Němka Martina Strutzová, která v nebývale kvalitní soutěži překonala výkonem 471 cm rekord mítinku, který držela od roku 2002 fenomenální ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová. Na třetím místě skončila česká reprezentantka Jiřina Ptáčníková, která překonala 446 cm, byť se po taktické bitvě o druhé místo s Kubánkou Yarisley Silvaovou dvakrát nadějně pokoušela o 466 centimetrů.

Poprvé od únorového vážného zranění ruky závodil Balner. Na začátku února se mu v Doněcku zlomila tyč a jeho nadějně rozjetou halovou sezonu přerušila zlomenina palce a poškozené vazy. Tyče v ruce držel Balner dnes podruhé od zranění.

"Při tréninku jsem si na to vzpomněl, ale ukázal jsem, že to bude v pohodě," řekl osmadvacetiletý skokan s osobním rekordem 574 cm, který v závodu překonal 526 cm. Inkriminovaný, čtyři měsíce starý skok viděl, ale raději už ho smazal.

Pražská tyčka, exhibiční atletický mítink:

Muži: 1. Kudlička (ČR) 546 cm, 2. Burlačenko (Rus.) 546, 3. Koufidis (Řec.) 536
Ženy: 1. Strutzová (Něm.) 471 cm, 2. Silvaová (Kuba) 456, 3. Ptáčníková (ČR) 446

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž