Ondřej Hodboď

Ondřej Hodboď | foto: facebook Ondřeje Hodbodě

Česká atletika smutní, nadějný devatenáctiletý běžec spáchal sebevraždu

  • 290
Velká tragédie otřásla českou atletickou scénou. Nadějný devatenáctiletý běžec Ondřej Hodboď ve čtvrtek spáchal sebevraždu, informoval jeho oddíl SKP Nymburk.

„S nezměrným zármutkem a bolestí v našich srdcích oznamujeme, že ve čtvrtek 24. září 2020 tragicky ukončil svůj život vynikající běžec a skvělý kamarád, atlet Ondra Hodboď. Ondro, zůstává tu po tobě obrovské prázdno... Poslední rozloučení proběhne v pátek 2. října v 11:30 v nymburském krematoriu,“ píše se od pátku na oficiálních stránkách oddílu.

Informace se záhy rozletěla do světa, s kondolencí přispěchal i oficiální facebookový profil České atletiky.

Hodboď byl talentovaný český běžec a sbíral úspěchy. Namátkou - na evropském šampionátu dorostenců skončil před třemi lety čtvrtý, od roku 2016 pokaždé opanoval domácí mistrovství své kategorie v běhu na 3 000 metrů překážek.

V hale byl dorosteneckým i juniorským mistrem republiky na patnáctistovce. Startoval na mládežnické olympiádě a samozřejmě, že snil o tom, že se jednou podívá i na ty „pravé“ hry.

Měl o pět let staršího bratra Lukáše, jenž na univerziádě vybojoval dvě medaile a na mistrovství Evropy běžel finále osmistovky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž