Linda Suchá

Linda Suchá | foto: Petr Eret, MF DNES

Juniorka Suchá: Nemohla jsem osmistovku jenom odklusat

  • 0
Úspěšná vystoupení za sebou mají plzeňské atletky na republikovém šampionátu ve vícebojích. V ženské kategorii obsadila ve vršovickém závodě Denisa Majerováčtvrtou příčku, mezi juniorkami slavila Linda Suchá dokonce celkový triumf.

Majerové chybělo k pozici na stupních vítězů opravdu málo. Za bronzovou Barborou Zatloukalovou zaostávala před závěrečným během na 800 metrů jen o pár bodů. A přestože si atletka AK Škoda Plzeň zaběhla na „půlce“ osobní rekord, o devět bodů to v konečném součtu nakonec nestačilo.

Zato juniorka Suchá byla ve své kategorii suverénní. Prvním dnem prolétla naprosto fantasticky, v dálkařském sektoru navíc díky své tradičně nejsilnější disciplíně navýšila vedení v čele.

„Nejlepší pro mě ale byla dvoustovka, překážky a koule, tam jsem si všude vylepšila své osobáky,“ vykládala nová mládežnická šampionka republiky.

Ačkoliv se po oštěpu náskok Suché poměrně výrazně ztenčil, do závěrečné osmistovky nastupovala v pohodlné pozici. Žádné drama nepřipustila. „Ale snažit jsem se určitě musela. Zas tak daleko za mnou holky nebyly, abych si to mohla dovolit odklusat,“ upozorňovala Suchá.

Brzy už ji čeká rozhodnutí, které z disciplín se bude věnovat mezi ženami. Zvolí dálku, nebo sedmiboj?

„Rozhodně se cítím víc jako dálkařka a trojskokanka. Víceboj se mi moc chodit nechce,“ prozradila po vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž