ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Kvůli koronaviru se nepoběží také maratony v Paříži a Curychu

  • 0
Pařížský maraton se letos nakonec neuskuteční. Pořadatelé ze společnosti Amaury Sport Organisation nejprve závod kvůli pandemii nového typu koronaviru několikrát odložili, ale ve středu oznámili, že byl definitivně zrušen. Vytrvalci se letos nepředstaví ani v Curychu, švýcarští pořadatelé dnes tamní maraton rovněž odvolali.

Maraton se měl ve francouzské metropoli původně konat na začátku dubna, ale kvůli nákaze covid-19 byl přesunut na 18. října a naposledy na polovinu listopadu. Dnes však organizátoři rozhodli o tom, že z hygienických a zdravotních důvodů se letos závodit nebude. 

 Curyšský maraton byl po odložení naplánován na 6. září. Opatření proti šíření koronaviru ale zůstávají v zemi stále v platnosti a masová akce se tak ani v novém termínu nebude smět konat. „Musíme si vytýčit nový cíl v podobě maratonu 25. dubna 2021,“ uvedli organizátoři v prohlášení.

Z nejvýznamnějších světových závodů se letos uskutečnil zatím jen březnový maraton v Tokiu, kde však mohly na start jen zhruba dvě stovky elitních běžců. K podobnému kroku sáhli i pořadatelé závodu v Londýně, jenž by se měl konat v říjnu. Další podniky ze šestice největších maratonů v Bostonu, Berlíně, Chicagu a New Yorku byly zrušeny. Nepoběží se ani pražský závod.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž