Běžkyně Marcela Joglová.

Běžkyně Marcela Joglová. | foto: Ivana Roháčková/Dukla

Joglová už ví, na jaký závod se chystá. Maraton poběží v Nizozemsku na letišti

  • 1
Maraton pro elitní závodníky pořádaný manažerskou skupinou NN Running se 18. dubna uskuteční v nizozemském Enschede. Původně se měl běžet už tuto neděli v Hamburku, ale organizátoři ho kvůli zhoršení koronavirové epidemie v Německu o týden odložili a hledali nové dějiště. Nyní se účastníci včetně Češky Marcely Joglové dozvěděli, že se musejí přesunout do Nizozemska.

Poběží se na letišti Twente, přičemž trať bude uzavřena pro veřejnost. Dvacátá maratonkyně mistrovství světa v Dauhá Joglová se chce právě zde pokusit o splnění limitu na olympijské hry v Tokiu. Potřebný čas 2:29:30 je o dvě minuty lepší než její osobní rekord.

Třiatřicetiletá Češka posun termínu i změnu místa svého maratonu sleduje ze soustředění v Keni. „OK, tak snad už skutečně vím, na jaký závod trénuji,“ glosovala na instagramu poslední informace.

Na start tohoto maratonu by se měla postavit zhruba stovka závodníků. Vedle běžců usilujících o časy zajišťující účast na OH v Tokiu nebude chybět ani absolutní elita. Aktuální formu si chce otestovat například světový rekordman a olympijský šampion v maratonu Eliud Kipchoge z Keni.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž