Lada Vondrová se raduje po rozběhu na 400 metrů. Česká reprezentantka...

Lada Vondrová se raduje po rozběhu na 400 metrů. Česká reprezentantka vybojovala semifinálovou účast. | foto: AP

Příprava vyšla, běžkyně Vondrová se po ní cítí lépe než loni

  • 0
Na akademickém halovém mistrovství ČR v Praze zaběhla na 400 i 800 metrů skvělé časy. Před „půlkou“ přitom pardubickou sprinterku Ladu Vondrovou, startující za Univerzitu Hradec Králové, příliš nezbrzdilo ani to, že měla mezi oběma závody jen něco málo přes dvacet minut na odpočinek. Dokonce si v ní vylepšila osobní rekord na 2:09,83 minuty.

„Hodnotím to pozitivně. Čtvrtka byla rozběhnutá docela pomalu, ale o to lépe se mi běželo druhé ‚dvoukilo‘. Čas pod 53 (přesně 52,94 vteřiny) jsem teda nečekala. Ta půlka byla trochu odevzdaná, ale jelikož mi ji Vendy (Vendula Hluchá) táhla a já si na ní v cíli smlsla, tak se mi běžela docela dobře,“ uvedla 20letá závodnice spokojeně v rozhovoru pro web svazu.

Na hladké čtvrtce Vondrová potvrdila limit pro březnové halové mistrovství světa v čínském Nankingu. 

„Už se kvůli němu nemusím nikam hnát, to je fajn,“ sdělila. „Jen budu chtít stlačit čas na co nejlepší osobák,“ doplnila.

I počiny z haly na Strahově napovídají, že má za sebou velmi povedenou zimní přípravu. „Jsem na tom mnohem lépe než loni, i se tak cítím, i když na trénincích to až tak dobře nevypadalo,“ pochvalovala si kometa uplynulé sezony.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž