Zraněného vícebojaře Jiřího Sýkoru odvezli na mistrovství Evropy v Glasgow z...

Zraněného vícebojaře Jiřího Sýkoru odvezli na mistrovství Evropy v Glasgow z tyčkařského sektoru na nosítkách. | foto: AP

Doktorka o zranění Sýkory: Zvažuje, že víceboj dokončí, odešel po svých

  • 1
Glasgow (Od našeho zpravodaje) - Několik minut ležel v tyčkařském doskočišti. Nehýbal se, shluklo se kolem něho několik doktorů, později i ti čeští. Sedmibojař Jiří Sýkora při rozcvičování ucítil bolest zad, která ho v poslední dnech sužuje. Ač sportoviště opustil na nosítkách, zvažuje, že absolvuje večerní poslední disciplínu.

„Na ploše to vypadalo více dramatičtěji, než jaká je skutečnost,“ řekla lékařka českého týmu Karolína Bílková. 

„Jirka (Sýkora) je na cestě na hotel. V hale absolvoval podrobné vyšetření mnou i místním doktorem. Celý lékařský tým se shodl, že není potřeba dalších vyšetření,“ pokračovala Bílková.

Okolo zraněného vícebojaře Jiřího Sýkory se seběhl hlouček doktorů i jeho...
Zraněný vícebojař Jiří Sýkora na mistrovství Evropy v Glasgow v tyčkařském...
Zraněného vícebojaře Jiřího Sýkoru odvezli na mistrovství Evropy v Glasgow z...

Závěrečná disciplína sedmiboje na halovém evropském šampionátu v Glasgow je na programu ve 20.37 českého času. Před tyčkou - do které však nenastoupí a nezíská žádné body - figuroval Sýkora na sedmé příčce. Po ní se propadl na průběžnou desátou pozici. 

„Nedávali jsme mu žádné léky na bolest. Naopak zvažuje, že by nastoupil do závěrečného kilometru,“ přidala Bílková. „Při běhu nedochází k takové zátěži na obratle a páteř, takže z lékařského hlediska je on ten, kdo si musí říct. Pokud se bude cítit, nebudeme mu bránit.“

Sýkora si úraz zad přivodil při posledním tyčkařském tréninku před odletem na vrchol halové sezony. Problémy se český lékařský tým snažil zažehnat i v dějišti šampionátu. Zcela však neustoupila. Nepříjemné bolesti juniorský mistr světa ucítil už během prvního soutěžního dne při výšce.

Sýkora se o několik hodin později na start závěrečné disciplíny sedmiboje postavil. Dvoudenní závod dokončil na desátém, posledním místě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž