Mílařka Simona Vrzalová na tréninku před startem halového ME v Glasgow.

Mílařka Simona Vrzalová na tréninku před startem halového ME v Glasgow. | foto: ČAS - Aleš Gräf

Elitní atleti se představí na halovém mítinku v Ostravě

  • 0
Na souboj nejlepších českých sprinterů a elitních českých mílařek, ale i na duely koulařů a dálkařů láká mítink Czech Indoor Gala, který se koná ve středu v ostravské atletické hale. Národní program začne v 15.00, hlavní blok závodů v 16.55.

„Chceme mítink nabídnout hlavně českým atletům, aby mohli i doma bojovat o limity, přestože letošní halové mistrovství světa nebude,“ připomněl ředitel Českého atletického svazu Tomáš Janků kvůli koronaviru zrušený šampionát v Číně.

„Můžeme se ale tady těšit na světovou atletiku.“ Tu budou reprezentovat především polský koulař Konrad Bukowiecki, řecký dálkař Miltiádis Tentóglu, sprinteři Brit Oliver Bromby a Barbadosan Mario Burke a etiopská mílařka Lemlem Hailuová.

Závod na 1 500 metrů bude návratem vítkovické běžkyně Simony Vrzalové, která kvůli ostruze na patě vynechala celou letní sezonu. „Ještě začátkem ledna jsem moc nevěřila, že tady budu startovat, takže jsem ráda,“ řekla Vrzalová.

Pro její velkou sokyni Kristiinu Mäki to bude první letošní ostrý start v hale. „A jsem moc zvědavá, jak dopadne,“ usmála se. „Moc se těším na souboj s Kristiinou a Simonou. Věřím, že to bude rychlý závod,“ dodala další z výborných českých běžkyň Diana Mezuliániková.

Zajímavý bude sprint na 60 metrů se Zdeňkem Stromšíkem a Janem Velebou. „Oba můžeme bojovat o nejvyšší příčky,“ řekl Veleba.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž