Pavel Maslák (vpravo) běží na Halovém mistrovství ČR v Ostravě.

Pavel Maslák (vpravo) běží na Halovém mistrovství ČR v Ostravě. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Ostrava láká na souboj Maslák kontra Müller či další Staňkův velevrh

  • 0
Největší mezinárodní halový mítink na území Česka se znovu koná v Ostravě. Czech Indoor Gala se ve středu vzhledem k omezením proti koronaviru uskuteční v bublině bez diváků. S zahraniční konkurencí se utká česká špička v čele s koulařem Tomášem Staňkem a čtvrtkařem Pavlem Maslákem.

Loňské vítězství nebude obhajovat čtvrtkařka Lada Vondrová, která si na tréninku lehce podvrtla kotník a lékaři jí start nedoporučili.

Bronzový medailista z halového mistrovství Evropy Staněk je výkonem 21,48 ze Stromovky na druhém místě letošních tabulek hned za novopečeným halovým světovým rekordmanem Ryanem Crouserem. Jeho hlavním soupeřem v Ostravě by měl být Lucemburčan Bob Bertemes.

Trojnásobný halový mistr světa a Evropy Maslák vstoupil do sezony v pátek třetím místem na mítinku v Karlsruhe, kde zaběhl čas 46,99. Ovšem nevede ani domácí tabulky, protože se před něj o víkendu ve Stromovce dostal Vít Müller výkonem 46,70. Oba budou na startu i v Ostravě a vedle nich se představí i další členové české čtvrtkařské štafety Michal Desenský a Patrik Šorm.

Na šedesátce bude k vidění souboj spoludržitelů českého rekordu na 100 metrů Zdeňka Stromšíka a Jana Veleby s úřadujícím halovým mistrem Evropy Jánem Volkem ze Slovenska a Britem Oliverem Brombym, který v Ostravě vyhrál loni.

Nejdelším během v programu bude patnáctistovka. Na mužskou se chystá stříbrný medailista z HME 2017 Filip Sasínek a druhý muž předloňské univerziády Jan Friš. V dálkařském sektoru se představí český rekordman Radek Juška, který se utká s chorvatským šampionem Markem Čekem. Ten má venku osobní rekord přes osm metrů.

Hlavní program Czech Indoor Gala začne v 15:40. Atletičtí fanoušci ho budou moci od začátku sledovat na svazovém facebooku stejně jako národní program, který bude od 12:00. V 17:00 začne dvouhodinový přímý přenos toho nejpodstatnějšího na ČT sport. 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž