Diskuze

První maraton pod dvě hodiny. Kipchoge prolomil historickou bariéru

Jako první procházka člověka po Měsíci... Tak vnímal Eliud Kipchoge svůj sen a dříve zdánlivě neuskutečnitelný kousek teď dokázal ve Vídni zhmotnit. Fenomenální keňský vytrvalec jako první zaběhl maratonskou distanci pod dvě hodiny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Troufám si oponovat tím, že maraton pro hobíka pod 3 je už hodně dobrý .Vlastně by se dalo říci i super (není můj případ) ;-)

0 0
možnosti
MU

Jestli to dobře chápu (pokud ne, tak se omlouvám), tak těch sedm zajíců beželo celou dobu s ním a pravidelně se střídali na čele, případně mu ještě nějak jinak vytvářeli ideální podmínky. Když se dívám na jejich odstup v cíli, tak myslím, že i oni měli čas pod dvě hodiny, takže za mě palec nahoru zejména pro ně. Sice tam byli za domestiky, ale každý z nich dokázal to co rekordman, nebo spíš ještě víc.

0 0
možnosti
MU

Blbě jsem si přečetl článek, takže jsem za troubu. Beru zpět.

5 0
možnosti
MS

Vo Viedni sa nebežalo podľa pravidiel Svetovej atletiky (WA). Vytrvalci použili špeciálne bežecké maratónske topánky nezodpovedajúce normám WA. Systém občerstvovania a ani počet vodičov (41) nebol v súlade s pravidlami. Kipchoge bežal bez súperov a za elektromobilom. Ukazoval mu čas, tempo a robil aj clonu pred odporom vzduchu.

0 0
možnosti
BJ

Což se píše i v článku.

0 0
možnosti
JH

J58a56n 91H67r81u11b82e89š

12. 10. 2019 17:49

Bože můj, tolik negramotů, co nejsou schopní porozumět psanému textu? Nikdo to nevydává za rekord a o žádné porušení pravidel nemůže jít, protože to nebyl žádný oficiální závod. Šlo jen o to dokázat, že pokoření té hranice je v lidských silách. Protože v oficiálním závodě takové podmínky mít nebude, tak Kipchoge ten rekord nikdy nebude mít přiznaný, ale sám může mít vlastní uspokojení z toho, že to dokázal.

14 1
možnosti
MS

Nemas pravdu. Mnohe svetove denniky a televizie to prezentuju ako najlepsi vykon v maratonskom behu. A toto to nie je.

0 2
možnosti
MN

On je tu nekde Babis?

0 0
možnosti
MN

Nekteri lide jsou natvrdli. A nema cenu vam to vysvetlovat. Jest-li mate osobak 2:45, tak nechapu, ze nechapete o jaky vykon se jedna.

0 1
možnosti
MS

Pomahali mu 40 bezci. To ako keby sme napisali, zeniekto zdvihol 500 kg, hoci mu desat ludi nadlahcovalo cinku

0 0
možnosti
PR

Krásný výkon. Včera jsem trochu pochyboval o tom autě, které pojede před ním, ale bylo dost daleko, ani bych neřekl, že mu to mohlo nějak zásadně pomoct. A co se týká vodičů, s tím asi nemám problém, spíš mi bylo sympatické, jak se nejlepší běžci světa spojili, aby mu umožnili tuto metu překonat. Viděl jsem jen kousek, ale bylo pěkné sledovat, jak běží pohromadě. S výkonem v závodě se to sice srovnat úplně nedá, ale i tak smekám a gratuluji R^

4 1
možnosti
PS

To s tím autem byla kravina. To může být využito u cyklistů, ale u běžců si to nedovedu představit, aby to bylo proveditelné. To je to mnohem jendodušší s těmi vodiči, co mu rozráží vzduch.

0 0
možnosti
JJ

J60a42n 50J40i40r64k21a

12. 10. 2019 15:29

Mame v praci Kenanku, tak jsem se ji ptal, jak je na tom s behem. A ona se mi celkem vysmala a rekla mi, ze v Keni je de facto pouze jeden kmen, kterej dobre beha, a z nej se rekrutuje naprosta vetsina kenskych bezcu. Coz jsem do ty doby nevedel.

3 0
možnosti
JH

J49a67n 35H46e35i63s79i47g

12. 10. 2019 14:45

Straňák se pochlubil že "jako rekreační běžec" uběhne maraton za 2:48 a všechno znegoval. Díky Mikuláši, jsi šikovný chlapec R^

0 0
možnosti
MS

Po prve, nezabehnem. To je 30 rokov stary cas. :0) Po druhe, nepaci sa mi tento sposob aranzovania fyzickeho vykonu. O atletike sa neda hovorit.

0 0
možnosti