Eliud Kipchoge při svém třetím triumfu v Londýnském maratonu.

Eliud Kipchoge při svém třetím triumfu v Londýnském maratonu. | foto: AP

Kipchoge vs. Farah. Maratonský rekordman bude v Londýně obhajovat

  • 0
Na dubnovém maratonu v Londýně nebude chybět obhájce titulu. Keňský světový rekordman Eliud Kipchoge se tam stejně jako loni utká mimo jiné s domácí hvězdou Mo Farahem, který na podzim v Chicagu překonal evropský rekord.

Čtyřiatřicetiletý Kipchoge na jaře 2018 zvítězil v Londýně v čase 2:04:17 a navázal na triumfy z let 2015 a 2016. V září v Berlíně pak stanovil časem 2:01:39 nový světový rekord.

Olympijský šampion z Ria bude 28. dubna opět největším favoritem tradičního maratonu v britské metropoli. „Je vždycky velká čest závodit na maratonu v Londýně a jsem nadšený, že se v roce 2019 vrátím,“ uvedl Kipchoge v tiskové zprávě.

Farah loni skončil v Londýně třetí s více než dvouminutovou ztrátou na Kipchogea. Byl to tehdy jeho první maraton od chvíle, co opustil dráhu a začal se naplno věnovat silničním závodům. Na podzim v Chicagu si pak připsal první triumf ve velkém mezinárodním maratonu.

Kipchoge se na další souboj s Farahem těší. „Je to velký šampion a v Chicagu dokázal, že je schopen vyhrát velký maraton. Takže se těším na souboj s ním i s dalšími skvělými běžci, kteří určitě budou na startu,“ dodal Kipchoge.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž