Diskuze

Šebrle medaili z ME neurval, ale pojede do Londýna. Helcelet byl osmý

Desetibojař Roman Šebrle pojede v sedmatřiceti letech na olympijské hry do Londýna. Rozhodl o tom šestým místem na mistrovství Evropy v Helsinkách, kde výkonem 8 052 bodů překonal konkurenta v boji o olympiádu Adama Helceleta. Ten dokončil víceboj jako osmý. Vítězem se stal Němec Behrenbruch.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

captain cook

30. 6. 2012 4:24
kdyby byl Helcelet o nejake 3 roky starsi

pak by bylo mozne mluvit o vyhode poslat ho do Londyna s B limitem "na sbirani zkusenosti".

20lety ASH soutezi s vahou vrhacskeho naradi a vyskou prekazek v kategorii dospelych pouhych 18 mesicu. Nejet letos na OH vubec neznamena negativni dusledek pro celou jeho budouci zavodnickou karieru. I takovy talent, jakym se Helcelet nepochybne ukazuje byt, se potrebuje predevsim fyzicky a technicky "usadit" mezi dospelymi a dokoncit svuj fyzicky vyvoj, nez bude jeho telo schopne prijmout plny treninkovy naklad desetibojare.

Rustove chrupavky v dlouhych kostech jsou u belochu casto az do 23 let mekke a tudiz nachylne k poraneni, deformaci, oddeleni od epifyzy a predcasne kalcifikaci, coz negativne ovlivnuje nejen rust ale pozdejisi funkci kosti. Proto musi mlady spickovy sportovec dohlizet, aby je presprilis nezatizil. Tzn. nizsi intenzita treninku/ mensi naklady, nez fyzicky plne vyspely zavodnik. V rustove fazi je proto nejlepsi soustredeni na navyk spravne techniky, nez fyzickeho nakladu.

0 0
možnosti
MM

captain cook

30. 6. 2012 4:45
Re: kdyby byl Helcelet o nejake 3 roky starsi

Belosi dospivaji fyzicky o nekolik let pozdeji nez cernosi a

jine rasy a proto dosahuji kvalitnejsich vykonu az pozdeji. Mezi belochy v Evrope zas Severo a Stredoevropane fyzicky dospivaji pozdeji nez Jihoevropane. Zeny fyzicky dospivaji drive, nez muzi a cernosske divky drive nez stejne stare belosky. Brano v prumeru, ze vsech obyvatel planety to nejdele trva belosskym klukum z chladnejsich zemi, nez dosahnou fyzicke dospelosti.

Tvrzeni " Ashton Eton je jenom o 4 roky starsi nez Helcelet a uz je svetovym rekordmanem, proto nejetim na OH ASH ztraci nedocenitelnou prilezitost" je mylne a nebere vubec v uvahu, ze Eaton je africko/asijsky misenec. Svym fyzickym vyvojem je nekolik let napred pred prumerem stejne starych belochu. PROTO bylo jeho telo schopne absolvovat znatelne narocnejsi treninkove davky o nekolik let driv, nez telo stejne stareho belosskeho atleta. Absolutne zadny rasismus, cista vedecka fakta. Proto take napr. Sebrleho nejskvelejsi vykony prisly az v pozdejsim veku.

0 0
možnosti
JV

notabene9

29. 6. 2012 8:12
Přeji RŠ..

vše nejlepší, jako jsem přál jemu i jeho předchůdcům Změlíkovi a Dvořákovi po celou jejich vícebojařskou dráhu..Ať si olympiádu užije, zasloužil si to bojovným výkonem..Ať "dá" alespoň těch 8000-8200 bodů..

2 0
možnosti
JH

Jaro10

29. 6. 2012 7:44
Tak nevím

Nebylo by lepší postavit Romanovi Na Julisce pomník, poděkovat, předat náramkové hodinky a nechat ho komentovat atletiku v televizi...V

0 0
možnosti
JV

notabene9

29. 6. 2012 8:42
Re: Tak nevím

Pomník postav a hodinky mu dej..Dobrá myšlenka..

0 0
možnosti
JE

jo.hanna

29. 6. 2012 6:27
Pan Šebrle

je mi vysloveně nesympatický ( a vím přesně, proč: v jednom rozhovoru po nějakém závodě, kde zrovna neperlil, se vymlouval, že moc nenatrénoval, protože se musel věnovat něčemu kolem budování svého sportovního centra), ale nelze mu naprosto nic vytknout, je momentálně opravdu lepší než ASH a nominace je zcela namístě. Je jeho věc, jesli chce paběrkovat tam, kde vítězil....  kritéria splnil

0 0
možnosti
MM

captain cook

30. 6. 2012 3:41
Re: Pan Šebrle

"v jednom rozhovoru po nějakém závodě, kde zrovna neperlil, se vymlouval,

že moc nenatrénoval, protože se musel věnovat něčemu kolem budování

svého sportovního centra"

Pletes si pojmy uplne monumentalne! Nedostatek treninku jako duvod neuspechu neni ZADNA VYMLUVA, ale pravdive priznani faktu. Dal to na rovinku - nemam vysledek protoze jsem dostatecne netrenoval. Za uprimnost mu patri UZNANI, jenze tys ho vubec nepochopil. Kdyby se chtel vymluvit, svadel by to na pocasi, nadobicko, pichani v boku atd.

Take mu vubec nelze vycitat duvod. Zavodnicka kariera je docasna, atlet se musi po jejim konci ohanet aby se uzivil. Zaklad pro budouci zivobyti se z ekonomickych duvodu musi udelat dokud je sportovec aktivni, ne leta po tom. Nic zavadneho na zalozeni, vybudovani a vedeni sportovniho centra! Uz davno nejste v socijaaalismu, abyste sportovce dozivotne vydrzovali svymi danemi. On svobodne zvolil riziko a vyhody souromeho podnikani jako budouci obzivu. Ma na to pravo. Uvazuj a nezavid!

1 0
možnosti
VFDI

Veska, faraón diskuzí idnes

29. 6. 2012 2:27
kdy čtu diskuzi

Tak si občas říkám, co tu máme za lidi. Pokud mladík nedokáže porazit "důchodce", tak nemá co na OH dělat. Nebo si opravdu myslíte, že tam má jet , aby "získal" zkušenosti"? Když jsem se díval na závod kajakářek, tak ty mladé lemry byly "naprosto" tragické. To jim měla Štěpánka říct, jsem nejlepšíl, ale jeďte Vy. Nemusíte se snažit, stačí být mladý a "perspektivn". A to samé v tomto případě. Rozhodují výsledky? Rozhodují. Chlapec měl možnost si to vybojovat. Zkušenosti může sbírat na MS, ME a dalších a za 4 roky ukázat, jak dozrál. Ale dobré gesto pro horšího je nesmysl....Rv

3 0
možnosti
V

Vuvuzel

28. 6. 2012 22:09
Udělal sem chybu, když sem se díval na tu trapárnu

když Olympijský výbor vyhlašoval nominaci a naprosto ztrapnil všechy zúčastněné včetně paní Čáslavské-Odložilové, které si vážím  :-/;-(;-(;-( místo tří Železného "koníčků" by tam podle měli jet jen 2 + 2 desetibojaři (ty by si byli víc platný v boji o první desítku)

0 0
možnosti
PH

herbiraff

28. 6. 2012 21:55
čísla jsou jasná

Šebrle byl lepší a proto jede do Londýna. Pokud to tady někdo nechápe a chtěl by tam raději toho s typicky českým jménem, tak at mu kdyžtak při závodech trošku pomůže, nebot zatím holt na to nemá. To že udělala skvělé gesto Peshkeová v tenisu, neznamená, že by to měli dělat všichni. Nebo snad taková Hilgertová vzdala učast pro někoho dalšího? Každý by rád do Londýna a Roman si to nejsen zasloužil, ale i vybojoval.

2 0
možnosti
P

pilsener

28. 6. 2012 21:59
Re: čísla jsou jasná

Jmenovec toho typicky českého jména (příjmení) byl milenec Boženy Němcové (možná, že je to i jeho nějaký potomek nebo příbuzný).

1 0
možnosti
RPLLL

Rudý přízrak lucha la libertad

28. 6. 2012 21:50
velikan ducha

;-D;-D fakt me bavi tyhle sportovci od TV bedny, naopak ikdyz mi Sebrle byl vzdycky krajne nesympatickej, tak naprosto uznavam to, ze se sice mohl na ten sport vykvaknout,ale bavi ho to v 37 letech porad jak za mlada a proste do toho jde po hlave a hlavne srdcem. VR^ Takze ho nejaky kecy o tom, ze by mel prenechat misto mladsim nerozhodi. :-P Taky proc by to delal, kdyz mladej na to proste nema a tomuhle "fotrovi" proste nestaci, sanci vybojovat si misto na OH mel.

1 0
možnosti
JSJ

Jmenuji se Josef

28. 6. 2012 21:57
Re: velikan ducha

Člověk velkého ducha by to udělal. Ale to Šebrle evidentně není. A protože ani Vy nejste člověk velkého ducha, tak ani nechápete, jak vznešené by to bylo gesto.

Prostě Šebrlemu nelze vytknout nic. Vybojoval si to, má právo tam jet, ale musel volit mezi účastí a vznešeností. Zvolil účast. Neudělalo to z něho vyvrhela, ale vznešenost neukázal.

0 0
možnosti
SS

Seshitý Skippy

28. 6. 2012 21:48
Každý slušný člověk Helceletovi přeje...

... ostrý obraz a dobrý zvuk...;-D;-D:-P

1 0
možnosti
JSJ

Jmenuji se Josef

28. 6. 2012 21:53
Re: Každý slušný člověk Helceletovi přeje...

Blahopřeji k tomu, že jste právě napsal nejhloupější příspěvek celé diskuse. Ani ti nejzavilejší zastánci názoru, že by tam měl jet Šebrle, to dosud nijak neobraceli proti Helceletovi, protože ten k tomu nezavdal naprosto žádný důvod. Zda má jet on, nebo Šebrle, je věcí názoru, ale že Helcelot neudělal nic špatného, to je zcela evidentní. Takže Vaše ironická škodolibost je naprosto unikátní i v táboře zastánců názoru, že má jet Šebrle.

0 0
možnosti
JSJ

Jmenuji se Josef

28. 6. 2012 21:24
Není to velikán ducha

Šebrle má plné právo jet,. Ze dvou borců, kteří splnili limit B může jet jenom jeden a lepší se ukazuje on. Ale sám by měl být soudný a pustit tam mladšího. Když to udělá, bude to gesto jako hrom a zaslouží si aplaus. Když to neudělá, nikdo mu nic vytknout nemůže, ale neukáže se jako velikán ducha.

1 0
možnosti
PH

pavel64

28. 6. 2012 21:30
Re: Není to velikán ducha

Jenomže to gesto mu peníze sponzorů nedodá.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

22. března 2024  11:59

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Fotbal

Rekordní trest pro trenéra Radu. Za rasistickou urážku dostal osm měsíců

21. března 2024  17:12,  aktualizováno  19:43

Boj druholigových fotbalistů pražské Dukly o postup mezi elitu může jejich kouč Petr Rada sledovat...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Lyžování

1. Ledecká, 2. Davidová, 3. Voborníková. Kolik si na sněhu vydělaly

25. března 2024  15:51

Z českých lyžařů, snowboardistů a biatlonistů si v uplynulé sezoně nejvíce vydělala na prémiích...

Lyžování

Zlatá tečka za super-G. Skvělá Ledecká triumfovala ve finále Světového poháru

22. března 2024  9:50,  aktualizováno  13:05

V novém roce potvrzovala v superobřím slalomu stoupající formu. V únoru se propracovala do první...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Norsko - Česko 1:2, rozpačitý výkon, i tak výhra. Haškovu premiéru ozdobil Barák

22. března 2024  16:49,  aktualizováno  19:52

Oslo (Od našeho zpravodaje) Fotbaloví reprezentanti se při premiéře trenéra Ivana Haška v Norsku téměř celých devadesát minut...

Lyžování

Čekání na životní slalom. Sen jsem si ještě nesplnila, říká Dubovská

29. března 2024

Premium Už dlouho sní o tom, že se jednou probojuje na stupně vítězek. I před touto zimou lyžařka Martina...

Basket

Barcelona se chytla a vyhrála na Bayernu. Němci ztratili šanci na play off

28. března 2024  23:18

Basketbalisté FC Barcelona s Janem Veselým a Tomášem Satoranským zvítězili v 32. kole Euroligy v...

Florbal

Střešovice i podruhé v semifinále uspěly, Boleslav s Vítkovicemi srovnala

28. března 2024  22:13

Florbalisté mistrovského týmu a vítěze základní části Tatranu Střešovice vyhráli v druhém duelu...

Hokej

Třinec se vyvaroval nemožného. Obhájci „ufackovali“ gól a Mazanec si oddechl

28. března 2024  21:58

Třinec v sedmém čtvrtfinálovém utkání porazil hokejisty Českých Budějovic 2:0. Celkově vyhrál 4:3...