Došlo v atletice k dalšímu skandálnímu spojení?

  • 5
Birmingham - Sotva zanikla skandálem zavánějící spolupráce amerických sprinterů Marion Jonesové a Tima Montgomeryho s nechvalně proslulým kanadským trenérem Charliem Francisem, má světová atletika podobný případ. Za neuvěřitelným sobotním zlepšením jedenatřicetileté Američanky Michelle Collinsové na dvoustovce z 22,64 sekundy na 22,18 se prý totiž skrývá kooperace s někdejším špičkovým koulařem C. J. Hunterem. Exmanžel Jonesové se kromě titulu mistra světa z Edmontonu 'proslavil' dopingovým skandálem před olympiádou v Sydney, který jej přinutil zanechat aktivní činnosti.

Podobnost s Francisem není náhodná - kanadský trenér má na triku dopingovou aféru sprintera Bena Johnsona při olympiádě v Soulu. 

Hunter prý v současnosti působí v Miramaru nedaleko Miami. "Spolupracuje tam s Michelle Collinsovou, to je ověřené," potvrdil spekulace německé agentuře SID rakouský manažer řady špičkových atletů Robert Wagner.

Hunterova svěřenkyně už v semifinále zaběhla úctyhodných 22,31, v sobotním finále se pak zařadila až na třetí místo historických tabulek.

Rychleji dosud běžely jen Irina Privalovová (22,10) z Ruska a světová rekordmanka Merlene Otteyová (21,87), bývalá Jamajčanka, která dnes reprezentuje Slovinsko. Výkon Collinsové je nejlepším časem za posledních devět let. 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž