Ilustrační foto z mítinku Diamantové ligy

Ilustrační foto z mítinku Diamantové ligy | foto: Reuters

Diamantová liga začne příští rok opět v Dauhá, ale na novém stadionu

  • 1
Diamantová liga začne příští rok znovu v katarském Dauhá, ale už na novém stadionu, postaveném pro mistrovství světa. Po desátém mítinku 21. července v Londýně bude podobně jako letos následovat čtyřtýdenní přestávka. Z kalendáře zmizí termínová kolize mezi Monakem a Londýnem. Program zveřejnila Rada IAAF.

V seriálu jsou stejné podniky jako letos. Zatím nejisté zůstává, které americké město v kalendáři nahradí Eugene. Tamní stoletý stadion totiž bude zbourán a na jeho místě vyroste nový pro mistrovství světa v roce 2021.

Mítinky v Monaku a Londýně bude dělit více než týden, zatímco letos to byl jediný den, což poznamenalo účast hvězd hlavně v britské metropoli. Finále se uskuteční opět na dvě části 29. srpna v Curychu a 6. září v Bruselu.

Úvodní mítink v Dauhá 3. května bude pro atlety i pořadatele testem pro mistrovství světa, které se tady uskuteční na přelomu září a října. Netradičně pozdní termín je vyvolán obavami z velkých veder.

Katarští organizátoři jim chtějí čelit i kompletní klimatizací, která má na ploše udržet teplotu do 26 stupňů, na tribunách ještě o dva stupně méně. Stejný stadion bude v roce 2022 hostit mistrovství světa ve fotbale.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž