KRÁL GRAND PRIX ÚSTÍ. Američan Darrell Hill ovládl prestižní koulařský mítink v...

KRÁL GRAND PRIX ÚSTÍ. Američan Darrell Hill ovládl prestižní koulařský mítink v Ústí nad Labem | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Hvězdný koulař Hill kraloval Grand Prix v Ústí, Staněk třetí

  • 0
Loňský vítěz Diamantové ligy Darrell Hill ovládl Grand Prix Ústí ve vrhu koulí. Američan na skvěle obsazeném mítinku zvítězil výkonem 21,45. Druhou pozici obsadil Polák Konrad Bukowiecki (21,09), bronz získal loňský vítěz Tomáš Staněk za výkon 20,87.

„Letos tu bylo extrémně kvalitní startovní pole, s některými závodníky jsem byl v kontaktu několik let. A letos se to sešlo tak, že řada špičkových koulařů závodila v Ústí. Šest výkonů za 20 metrů a dvě jednadvacítky, to je paráda, “ je pyšný ředitel mítinku Miroslav Vachuta.

Whiting zklamal

Dvojnásobný halový mistr světa Ryan Whiting skončil až čtvrtý.

I přes hvězdné obsazení a vstupné zdarma dorazilo jen zhruba 200 diváků. „To mě mrzí, ale dělali jsme maximum pro propagaci. Ale lidi, které to zajímá, tak dorazili a vytvořili skvělou atmosféru jako každý rok,“ těší Vachutu.

Vítěz mítinku stál organizátory zhruba 40 tisíc korun. „Pro srovnání, na Diamantové lize takoví závodníci inkasují zhruba 150 - 200 tisíc. O to víc mě těší, že sem tak kvalitní koulaři každý rok jezdí,“ říká Vachuta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž