Christian Taylor

Christian Taylor | foto: AP

Další jména pro Zlatou tretru: Walsh, Stefanídiová, Taylor, Rojas

  • 2
Obě světové jedničky v trojskoku Christian Taylor a Yulimar Rojasová jsou novými ohlášenými taháky atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava. Premiéra na ostravském mítinku čeká olympijskou vítězku ve skoku o tyči Ekaterini Stefanídiovou z Řecka a v koulařském sektoru bude na svůj loňský rekord mítinku 22,27 metru útočit exmistr světa Tom Walsh.

Trojskok má být po oštěpu další hvězdně obsazenou disciplínou. Pořadatelé do startovní listiny získali čtyřnásobného mistra světa a dvojnásobného olympijského vítěze Taylora ze Spojených států a venezuelskou mistryni světa Rojasovou.

„Jsme rádi za tohle skvělé obsazení a doufáme, že budeme útočit na rekordy mítinku. Sám Taylor ho tady před třemi roky vytvořil skokem 17,57. Rojasová bude atakovat hranici 15 metrů,“ prohlásil sportovní manažer mítinku Alfons Juck.

Podle ředitele Zlaté tretry Jana Železného Ostravě nahrává i termín letních olympijských her. „Věřím, že budeme profitovat z dřívějšího termínu olympiády. Atleti budou časovat formu dříve, a proto věřím, že bychom mohli vidět minimálně jeden super výkon,“ řekl Železný na dnešní tiskové konferenci.

Zlatá tretra se letos uskuteční jako součást nového seriálu World Athletics Continental Tour na vítkovickém stadionu v pátek 22. května. Mezi známými jmény už dříve byli oznámeni hvězdní oštěpaři, mistr světa Anderson Peters z Grenady a olympijská vítězka Sara Kolaková z Chorvatska.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž