Bratislavský mítink ozdobí diskařky a koulaři

Bratislava - Soutěže diskařek a koulařů by měly být ozdobou bratislavského atletického mítinku Grand Prix druhé kategorie, který se pod názvem Cena Slovenska - Slovak Gold uskuteční v úterý 11. června na stadiónu Interu Bratislava. Hlavní program se začátkem v 18 hodin tvoří celkem dvanáct disciplín. V disku žen, který je součástí seriálu GP, je favoritkou úřadující mistryně světa z Edmontonu Natalia Sadovová z Ruska s osobním rekordem 70,02 metru.

Soupeřkami jí budou běloruské medailistky z olympijských her v Sydney, zlatá Ellina Zverevová a bronzová Irina Jatčenková. Startovat v Bratislavě chce i současná nejlepší česká diskařka Věra Pospíšilová.

V kouli mužů budou mít svého favorita domácí diváci, protože loňské prvenství bude obhajovat Milan Haborák. Jeho hlavním rivalem bude Jihoafričan Janus Roberts s osobním výkonem pouhé tři centimetry pod hranicí 22 metrů. Účast přislíbili i halový mistr světa Jurij Bělonog z Ukrajiny, bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy ve Vídni Pavel Čumačenko z Ruska a nejlepší český koulař Petr Stehlík.

Na čtyřstovce změří síly dvojnásobný halový vicemistr světa Milton Campbell z USA s českou čtvrtkařskou dvojkou Karlem Bláhou, dálku žen ozdobí mistryně světa z roku 1997 a bronzová z HME Ludmila Galkinová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž