OŠTĚPAŘSKÝ DUET. Barbora Špotáková s Jakubem Vadlejchem zazpívali na...

OŠTĚPAŘSKÝ DUET. Barbora Špotáková s Jakubem Vadlejchem zazpívali na slavnostním vyhlášení Atleta roku předělanou píseň „Čo bolí, to prebolí.“ | foto: ČTK

Už nejen s Třemi sestrami. Špotáková si střihla pěvecký duet s Vadlejchem

  • 5
Přišli si v sobotu na galavečera Atlet roku pro první dvě nejcennější umístění, než se proměnili ve zpěváky. Oštěpaři Barbora Špotáková s Jakubem Vadlejchem okouzlili slavnostní předávání cen závěrečným duetem, když zazpívali přepracovaný hit Mira Žbirky a Marthy „Čo bolí, to prebolí“. O úpravu textu se postaral Radan Dolejš.

Za ty roky už se z toho stala menší tradice.

V minulosti se v duetu s Monikou Absolonovou ukázali překážkář Petr Svoboda nebo bývalý výškař a současný ředitel Českého atletického svazu Tomáš Janků. Sólo si před kamarády v publiku vystřihl třeba bývalý desetibojař Roman Šebrle, v tanečním vystoupení se ukázaly Rychlý holky a Zuzana Hejnová hrála na klavír.

Pěvecký duet dvou nejúspěšnějších atletů sezony byl letošní novinkou.

„Co hodíš, to přehodí někdo příště dál. Zmizí v brázdě za lodí. Ten, kdo dřív zlato bral,“ pěl upravenou první část písně Vadlejch. Špotáková se k němu záhy přidala: „Co hodíš, to přehodí někdo příště zas. To je to, co přihodí se každýmu z nás.“

Přitom původně byla v plánu jiná píseň, ta se ale devítinásobné královně českých atletů nelíbila. Proto vybrali duet Mira Žbirky a Marthy. „A pak jsem zjistila, že i ten je na mě dost těžký, ale to už to bylo rozhodnuté, že ji musíme zpívat. Sama jsem byla překvapená, že jsem neodhadla úplně své možnosti, nakonec si myslím, že jsem sama sebe překvapila, že jsem se vybičovala k výkonu,“ usmívala se Špotáková, pro kterou prý byl duet nezvykle vysoko.

Ještě ráno byla z celé show nervózní, až při generálce se uklidnila. A po vystoupení už zase zářila úsměvem.

„Krásný zážitek. Nejdřív jsem myslela, že to mám trochu za trest, protože to jsou nervy a já v tom nejsem jako ryba ve vodě. Ale pak se to změnilo a nakonec to byl nádherný zážitek,“ vyprávěla.

Zatímco Špotáková zpívá doma synovi Janečkovi, popřípadě se občas ukáže na koncertech Tří sester, Vadlejch většinou pobrukuje na atletických soustředěních. „Když Michal Balner nebo Lukáš Posekaný vezmou kytaru, jsem jeden z prvních, kdo si k nim sedá a jde békat. Celý život zpívám hrozně rád, když je šance,“ popisoval vicemistr světa z Londýna.

A jestli se oštěpařské duo ještě někdy ukáže na pódiu s mikrofonem v ruce?

K tomu nejspíš nedojde.

„Opakovaný vtip není vtipem. Asi už budu zpívat jenom s Třemi sestrami, jestli mi to Fanánek dovolí,“ žertovala mistryně světa z Londýna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž