Diskuze

Felixová vs. Nike: Šlapete po ženských právech. A teď překonala Bolta

Před deseti měsíci předčasně porodila dceru Camryn, ve 32. týdnu císařským řezem. Po sedmnácti letech také poslala k šípku slavnou oděvní společnost Nike, která ji při těhotenství nechtěla tolik dotovat. A teď se Allyson Felixová na světovém šampionátu v Dauhá stala nejúspěšnější atletkou historie. V počtu zlatých medailí překonala sprinterská superhrdinka i Usaina Bolta.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Chudinka, ta se pro ten nike nadřela.

0 0
možnosti
JV

Pro mne nejobdivuhodnější z amerických sprinterek, a to hodně dlouho..

0 0
možnosti
PK

Ať si o Allyson myslíte, co chcete, je dobře, že se do NIKE opřela. Tahle firma je vyděračský korporát. Jak tohle můžete podporovat?

Ke sportovcům přistupují z pozice síly.

O jejich výrobnách v Indii apod. už toho bylo popsáno hodně.

Výrobky, které prodávají běžným občanům neodpovídají tomu, co prezentují... tedy nikdy si nekoupíte to, co vyrábějí pro sportovce.

No a nakonec jejich postoj v případě Armstrong... zástupci společnosti celou dobu věděli o jeho dopingu a pak se nestyděli soudit se s ním. No a jejich postoj k dalším sportovcům obviněným? Hodit přes palubu, přestože zrovna oni jsou za používaný doping spoluzodpovědni.

Roger Federe mi udělal obrovskou radost, když je poslal do háje a přešel k Uniqlo.

2 0
možnosti
JC

J32a39n 83C20h46o56d55u11r67a

2. 10. 2019 16:19

jako výsledek tipuji, že ženy budou mít celkově menší smlouvy

0 0
možnosti
TP

T44o34m 52P20á46l31e86k

2. 10. 2019 15:49

A co Nike, chytne se za nos a ty peníze co měli poslat jí tak pošlou třeba na charitu zabývající se např. týranými dětmi?

0 0
možnosti
JU

J24a82n 31U75l41r30i92c59h

1. 10. 2019 14:28

Nikdy jsem o sobě nemluvila, ale tady jde o peníze eeeee.... chci říci jde o ženská práva. Ano, o ženská práva !!! Aaaa taky o práva barevných lidí, rovnost a vůbec. Ukradli jste mi moje dětství, ukradli jste mi moje sny !

14 1
možnosti
RO

R10o64m72a88n 60O87p29e72t

1. 10. 2019 14:02

já se divím, že si nikdo z ženských nestěžoval na tu samotnou smíšenou štafetu, protože tam byly práva žen pošlapány hodně. úseky, kdy ženy běžely proti mužům vypadaly vyloženě nedůstojně. nechápu kdo tohle vymyslel/povolil v dnešním genderovém světě

3 3
možnosti
JV

No a už si u Nike (a žádné další velké firmy) ani neškrtne, protože se budou bát, že je zostudí v médiích, když jí nebudou chtít platit až odejde do důchodu. Nechápe, že když není na TV obrazovkách, není pro ŽÁDNOU firmu zapotřebí. To, že jí platili 70%, byla ze strany Nike charita. Odměny za sponzoring nejsou žádná nároková ženská práva.

7 1
možnosti
TH

Oni jí chtěli platit 30%, ne 70%... A upřímně - pro podobnou superhvězdu to je docela drsné, reklamního potenciálu v těhotenství a počátku mateřství je spousta, to přeci není žádná charita. Odhaduji, že kdyby jí nabídli roční kampaň třeba za 75% s tím, že po roce se uvidí, tak na tom Nike velice vydělá a budou všichni v klidu, prosté zkrouhnutí na méně než třetinu si o aktivistickou reakci přímo říká...

3 1
možnosti
MP

Tak jsem myslela, že se sprinterka dozvěděla, v jakých podmínkách a za kolik pracují honduraské šičky pro Nike a ono ne. Jestli pak ty dělnice mají nárok na vůbec nějakou mateřskou. Už mně štvou ti úspěšní a slavní, co se dojímají nad lecjakým utrpením či nespravedlností, ale pak se nechávají dotovat snad neprasáčtější firmou v oboru.

3 1
možnosti
PT

Troufnu si tvrdit, že zrovna tato paní by se Nike s přehledem vyplatila i kdyby jí měli platit po dobu mateřství 200 %. Pro spoustu našich je to další ukřivděná černoška, v USA je to sportovní superstar. Prostě účetní v Nike udělal chybu. Takových případů, kdy firma kvůli pár drobným nakonec přišla o víc peněz i část reputace je mnohem víc.

7 3
možnosti