"Koukala jsem na CNN a dávali pořad Poslední infarkt (v pořadu doktor Sanjay Gupta vysvětloval, že srdeční i jiné choroby způsobuje živočišná strava, pozn.red.) A já si řekla, že je za tím věda. Víte, zdálo se to být nesporné. Nemohla jsem to poslouchat," vysvětlovala herečka v pořadu Pierse Morgana, proč se stala vegankou.
"Můj otec zemřel na rakovinu a čím jste starší, tím je kolem vás víc nemocí. Vidíte lidi bojovat s chronickými chorobami a umírat na ty neléčitelné. Tak jestli je na tom aspoň něco pravdy, měli bychom poslechnout," dodala Pfeifferová.
Přiznala ovšem, že zdraví je jen jedním z důvodů, proč nejí maso, sýry ani vejce. Vedla ji k tomu i snaha vypadat stále mladě, což jí zatím očividně vychází. "Je v tom i marnivost. Musím říct, že ta je hned za touhou po dlouhém životě," řekla.
Veganství se stává stále populárnějším životním stylem. Herec Larry Hagman se dal na veganství, když mu diagnostikovali podruhé rakovinu (více čtěte zde).
O tom, že se vegani mohou vyhnout civilizačním chorobám psal i dr. Campbell v bestselleru Čínská studie. Jeho závěry ale jiní odborníci popírají. Český gastoenterolog Pavel Kohout naopak trvá na tom, že lidé jsou všežravci a měli by tak jíst i maso (více čtěte zde).