"To abych odložil dietu," reagoval mile překvapený Gott a s potěšením si osmikilový dort z pravé čokolády doma na Bertramce převzal. Dort pro něj vyráběla dva dny (celkem deset hodin) vyhlášená cukrářka Mirka Slavíková, která začínala v hotelu Alcron a Jalta a zkušenosti sbírala také v jižní Africe, v Kalifornii, Oregonu či Švýcarsku. V národní soutěži v Paříži pak právem získala francouzský profesionální titul "Professeur en sucre d'Art".
Spojení se Zlatým slavíkem nemohlo být v jejím případě těsnější. Kromě příjmení, které je Gottovi díky oblíbené pěvecké anketě tak blízké, pochází přední evropská profesorka cukrařiny a znalkyně čokolády stejně jako on z Plzně. Na našeho nejpopulárnějšího zpěváka má navíc milou vzpomínku. "Pracovala jsem před lety v jistém hotelu, kam Karel často chodil a nejraději si tam dával karamel. Říkal, že ten můj je nejlepší na světě," vzpomíná Slavíková.
Dort spolu se zástupci Top Star Magazínu, který mapoval celé pečení a jeho náročný převoz v téměř horkém letním počasí, Mirka Slavíková také osobně předala. Byla tak jednou z prvních gratulantů ke Gottovu významnému jubileu. Přát se bude naplno 11. června v O2 Aréně, kde se odehraje narozeninový koncert pro oslavence. Sladká reportáž plná čokolády a karamelu si s odvysíláním v Top Staru počká až na datum zpěvákových narozenin, které připadají na 14. července.