Kořenová zelenina
Vietnamská Pho Bo
Střední
270 min
Možná pro tuto tradiční vietnamskou dobrotu chodíte do svého oblíbeného bistra. Co si ji ale pro jednou udělat doma?
Teplý salát z kořenové zeleniny
Lehké
50 min
Rychlý, zdravý, jednoduchý, barevný a neskutečně dobrý. Takový je salát z pečené zeleniny, který přijde k chuti zejména v chladných dnech.
Bramborový krém s petrželí
Lehké
30 min
Jednoduchá, rychlá a přitom skvěle chuťově vyvážená, přesně taková je tato polévka, kterou si zamilují děti i dospělí.
Vepřové na kari s celerem a jablky
Lehké
40 min
Pikantní rychlovka se hodí k obědu nebo k večeři, když máte chuť na něco voňavého a zdravého. Jako příloha je skvělý libanonský chléb nebo dušená rýže.
Kroupová polévka z vepřových žeber
Lehké
150 min
Zkusili jste už vývar z vepřových žeber? Jestli ne, je teď ta pravá chvíle. Slibujeme, že si ho zamilujete. Kroupy mu vyloženě sluší.
Polévka ze zimní zeleniny a vepřového masa
Lehké
80 min
Poctivá zimní polévka z vepřového masa s pořádnou porcí zeleniny nasytí i zahřeje.
Vepřová krkovice po staročesku na zázvoru a pivě
Střední
120 min
Je snad něco lepšího, než vepřové maso pečené na pivě? Ano, krkovice pečená na zlatavém moku a závoru!
Ossobuco podle Zdeňka Pohlreicha
Náročné
90 min
Ossobuco je milánská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost a dušených se zeleninou, bílým vínem a vývarem. Tradičně se podává s rizotem po milánsku.
Slepičí vývar s domácími nudlemi
Náročné
150 min
Připravit si nudle do polévky nemusí být tak těžké jak se na první pohled může zdát. Zvládnete je vyrobit během vaření vývaru, například toho slepičího.
Základní zeleninový vývar
Lehké
45 min
Tento jednoduchý vývar můžete použít jako základ pro různé omáčky nebo do něj zavařit domácí nudle, knedlíčky či svitek. Ale také ho můžete prostě jen vypít třeba k snídani.
předchozí | 1 2 3 4 | další |