Ingredience
Postup
- Játra a kančí maso nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky, osolíme, opepříme a přidáme koření. Zalijeme portským a necháme přes noc marinovat. Druhý den nakrájíme sádlo nadrobno, část si odložíme stranou a zbytek umeleme společně s masem najemno.
- Formu na paštiku vyložíme fólií a rozložíme na ni slaninu. Mleté maso dáme do misky, promícháme s brusinkami, zbylým sádlem, dochutíme solí a bylinkami otrhanými od stonků. Přendáme do formy a zabalíme.
- Formu vložíme do vodní lázně a pečeme v předehřáté troubě při 95 °C asi 5 hodin. Hotovou paštiku necháme zchladnout a uložíme ji do ledničky nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z formy ozdobíme brusinkami a rozmarýnem. Paštiku můžeme podávat také s brusinkovým kompotem.