Zvěřinová paštika

Ze zvěřiny můžete vykouzlit i tu nejchutnější domácí paštiku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

bez marinování, vaření a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    333 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1393 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    8,9 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    14,0 g

    22 %

    21 %

  • Tuky

    25,5 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    9,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra a kančí maso nakrájíme na malé kostičky, dáme je do misky, osolíme, opepříme a přidáme koření. Zalijeme portským a necháme přes noc marinovat. Druhý den nakrájíme sádlo nadrobno, část si odložíme stranou a zbytek umeleme společně s masem najemno.
  2. Formu na paštiku vyložíme fólií a rozložíme na ni slaninu. Mleté maso dáme do misky, promícháme s brusinkami, zbylým sádlem, dochutíme solí a bylinkami otrhanými od stonků. Přendáme do formy a zabalíme.
  3. Formu vložíme do vodní lázně a pečeme v předehřáté troubě při 95 °C asi 5 hodin. Hotovou paštiku necháme zchladnout a uložíme ji do ledničky nejlépe přes noc. Druhý den vyjmeme z formy ozdobíme brusinkami a rozmarýnem. Paštiku můžeme podávat také s brusinkovým kompotem.
Autor:

Podobné recepty

Veganský tatarák

Vyzkoušejte náš lahodný a jednoduchý tatarský biftek bez masa.

Gravlax (marinovaný losos s koprem)

Připravte si marinovaného lososa sami doma.

Sulc

Vyzkoušejte tradiční sulc, který vás potěší svou bohatou chutí a jemností.

Uzená ryba s marinovanou červenou řepou

Zkombinujte chutě uzené ryby a červené řepy do jednoho lahodného pokrmu.

Solené sardinky

Dopřejte si autentickou chuť moře se solenými sardinkami.