Znojemská omáčka s hovězím

1 hodnocení

Ke znojemské omáčce nesmí chybět kyselé okurky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 130 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    388 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1624 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    9,0 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    34,1 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    24,0 g

    37 %

    34 %

  • nasycené

    8,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme a ovážeme provázkem. V hrnci rozehřejeme olej a opečeme na něm maso ze všech stran.
  2. Pak maso vyjmeme a na výpeku orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Dobře promícháme a do hrnce vrátíme zpět maso. Dusíme doměkka. Omáčku nakonec dochutíme trochou láku z okurek.
  3. Kyselé okurky nakrájíme na drobné kousky, které orestujeme na másle. Přidáme je do omáčky a už jen společně prohřejeme. Podáváme s masem nakrájeným na plátky a např. s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Uzená krkovice s lepenicí

Máte rádi českou klasiku? Tak vyzkoušejte recept na staročeský pokrm.

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Bramborové vafle s lososem

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Tortilla s hummusem

Ať už jste na cestách, nebo v práci, mít po ruce něco malého k snědku, připraveného s láskou a z...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.