Zimní mandlové hvězdy
Upečte si cukroví, jehož hlavní přísadou jsou strouhané mandle.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
117 KCal
5 %
5 %
-
Energie
490 KJ
5 %
5 %
-
Sacharidy
10,8 g
12 %
11 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
3,9 g
6 %
6 %
-
Tuky
6,0 g
9 %
9 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme najemno nastrouhané mandle, vanilkový cukr a skořici. Hotové těsto necháme při pokojové teplotě asi 15 minut odpočinout.
- Pak těsto rozválíme na plát 5 mm silný a vykrájíme hvězdy. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 18 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Z bílku, cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Část polevy obarvíme modrou potravinářskou barvou. Polovinu hvězd potřeme bílou a zbytek modrou polevou.
- Na bílé hvězdy položíme hvězdičky vykrojené ze sušených meruněk a necháme zaschnout. Trochu bílé polevy dáme do malého papírového kornoutku a na modré hvězdičky namalujeme vločku.