Zimní mandlové hvězdy

Upečte si cukroví, jehož hlavní přísadou jsou strouhané mandle.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

40 PORCE +

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    117 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    490 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    10,8 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    6,0 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme najemno nastrouhané mandle, vanilkový cukr a skořici. Hotové těsto necháme při pokojové teplotě asi 15 minut odpočinout.
  2. Pak těsto rozválíme na plát 5 mm silný a vykrájíme hvězdy. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 18 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  3. Z bílku, cukru a citronové šťávy utřeme hladkou lesklou polevu. Část polevy obarvíme modrou potravinářskou barvou. Polovinu hvězd potřeme bílou a zbytek modrou polevou.
  4. Na bílé hvězdy položíme hvězdičky vykrojené ze sušených meruněk a necháme zaschnout. Trochu bílé polevy dáme do malého papírového kornoutku a na modré hvězdičky namalujeme vločku.
Autor:

Podobné recepty

Vanilkové věnečky

Není nad domácí věnečky.

Tvarohový růžový koláč

Tento koláč chutná prostě skvěle.

Clafoutis s ostružinami

Upečte si francouzský koláč plný čerstvého ovoce.

Ovocný trifle do skleničky

Chce to něco dobrého na zub? Připravte rodině vrstvený dezert anglického původu.

Vaflové kornoutky s ovocem

Kornouty nemusíte plnit pouze zmrzlinou. Inspirujte se naším receptem.