Žemlovka s ovocem a zapečeným sněhem

Tento dezert vás v chladných dnech příjemně zahřeje.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

6 PORCE +

Na žemlovku:

Na bílkový sníh:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    668 KCal

    30 %

    28 %

  • Energie

    2797 KJ

    30 %

    28 %

  • Sacharidy

    103,1 g

    117 %

    103 %

  • Vláknina

    6,9 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    25,4 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    8,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve větším hlubokém talíři rozšleháme mléko s vejci a špetkou soli. Tvaroh smícháme se žloutky a oběma cukry. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
  2. Do zapékací misky na dno dáme plátky chleba namočené z obou stran do mléka s vejci. Poté rozetřeme polovinu tvarohové náplně a na ni rozložíme polovinu drobného ovoce. Na ovoce naskládáme druhou vrstvu namočeného chleba, potřeme zbylou tvarohovou náplní a rozložíme zbylé ovoce. Poslední vrstva bude namočený chléb. Na povrch rozložíme na tenké plátky nakrájené máslo a pečeme při 160 °C 30 minut.
  3. Mezitím vyšleháme z bílků a cukru pevný sníh. Naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme na povrch zapečené žemlovky. Necháme krátce zapéct při 220 °C dozlatova. Podáváme teplé.
Autor:

Podobné recepty

Koláč Míša

Tento koláč nejen skvěle vypadá, ale i chutná.

Uzlíky s čokoládou a pistáciemi

Nevíte, co upéct sladkého? Zkuste tyto výborné uzlíky s pistáciemi a čokoládou.

Makovec se švestkami

Mák a svěstky se skvěle hodí do jakéhokoli koláče.

Banánový koláč

Máte doma zralé banány? Upečte z nich skvělý koláč.

Kostky se sušeným ovocem a fondánem

Dopřejte si ke kávě něco sladkého na zub.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.