Ingredience
Postup
- Ve větším hlubokém talíři rozšleháme mléko s vejci a špetkou soli. Tvaroh smícháme se žloutky a oběma cukry. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
- Do zapékací misky na dno dáme plátky chleba namočené z obou stran do mléka s vejci. Poté rozetřeme polovinu tvarohové náplně a na ni rozložíme polovinu drobného ovoce. Na ovoce naskládáme druhou vrstvu namočeného chleba, potřeme zbylou tvarohovou náplní a rozložíme zbylé ovoce. Poslední vrstva bude namočený chléb. Na povrch rozložíme na tenké plátky nakrájené máslo a pečeme při 160 °C 30 minut.
- Mezitím vyšleháme z bílků a cukru pevný sníh. Naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a ozdobně nastříkáme na povrch zapečené žemlovky. Necháme krátce zapéct při 220 °C dozlatova. Podáváme teplé.

















