Zelný salát s mrkví
Zelí je plné vitaminů a navíc prý jeho konzumace zlepšuje náladu. Což se v krátkých zimních dnech hodí. Ve spojení s mrkví jde pak přímo o vitaminovou bombu, kterou vaše tělo rozhodně ocení.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
157 KCal
7 %
7 %
-
Energie
656 KJ
7 %
7 %
-
Sacharidy
17,9 g
20 %
18 %
-
Vláknina
10,6 g
35 %
35 %
-
Bílkoviny
7,1 g
11 %
11 %
-
Tuky
3,8 g
6 %
5 %
-
nasycené
2,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Zelí očistíme a vyřízneme košťál. Mrkev oloupeme. Mrkev a zelí nakrájíme na velmi tenké proužky. Listy petržele opláchneme a nasekáme nadrobno. Vše dáme do velké mísy a promícháme.
- Citron omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme najemno a pak citron vymačkáme. Jogurt dáme do misky, zakápneme octem a podle chuti přidáme citronovou kůru. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Dresink smícháme s připravenou zeleninou a podáváme.