Zelný salát s mrkví

Zelí je plné vitaminů a navíc prý jeho konzumace zlepšuje náladu. Což se v krátkých zimních dnech hodí. Ve spojení s mrkví jde pak přímo o vitaminovou bombu, kterou vaše tělo rozhodně ocení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    157 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    656 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    17,9 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    10,6 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    7,1 g

    11 %

    11 %

  • Tuky

    3,8 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí očistíme a vyřízneme košťál. Mrkev oloupeme. Mrkev a zelí nakrájíme na velmi tenké proužky. Listy petržele opláchneme a nasekáme nadrobno. Vše dáme do velké mísy a promícháme.
  2. Citron omyjeme a osušíme. Kůru nastrouháme najemno a pak citron vymačkáme. Jogurt dáme do misky, zakápneme octem a podle chuti přidáme citronovou kůru. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Dresink smícháme s připravenou zeleninou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový salát v batátu

Teplý salát, který vás pořádně zasytí.

Těstoviny v ledovém salátu

Chcete ještě dokonalejší salát? Servírujte ho v jedlé nádobě.

Salát z černé čočky v dýni

Poctivý podzimní salát.

Salát s kuřecím masem v avokádu

Lahodný salát s masem netradičně servírovaný v avokádu. Znáte snad lepší kombinaci?

Špenátový salát s fetou a pomeranči

Tento salát vás v létě přijemně osvěží.